GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξος ο Σακελλαρίδης για συμφωνία με τους εταίρους

Αισιόδοξος αναφορικά με το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακ...

Αισιόδοξος ο Σακελλαρίδης για συμφωνία με τους εταίρους

Αισιόδοξος αναφορικά με το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε συνέντευξη του στο πρωινό του Mega, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "είμαστε κοντά σε μία συμφωνία" και συμπλήρωσε ότι "έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα και νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους".

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας το κείμενο 27 σελίδων που εστάλη την Τετάρτη στο Brussels Group και δημοσιεύθηκε από τους Financial Times σημείωσε ότι "αφορά στοχευμένα μέτρα ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά απάντησε πως "τέτοιου τύπου οριζόντια υφεσιακά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης".

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2%, "με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας".

Τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση με αυτό το κείμενο εκτιμάται ότι θα αποφέρουν έσοδα της τάξης του 6,1 δισ. ευρώ με τον κ. Σακελλαρίδη να αναγνωρίζει ότι είναι "ένα μεγάλο ποσό" και να τονίζει ωστόσο ότι "υπάρχουν περιθώρια να υπάρξουν έσοδα από τρόπους που δεν είχαν χρησιμοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις". Διερωτήθηκε δε γιατί δεν έγιναν κινήσεις για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και για να αντιμετωπιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση