GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτές ΝΔ: Η κυβέρνηση φταίει για το κύμα μεταναστών

“Η έξαρση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν οφείλεται τόσο στα γεγονότα της Συρίας, όσο στη χαλάρωση των μέτρων προστασία...

Βουλευτές ΝΔ: Η κυβέρνηση φταίει για το κύμα μεταναστών

“Η έξαρση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν οφείλεται τόσο στα γεγονότα της Συρίας, όσο στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας και της πάταξης της λαθρομετανάστευσης, όσο και στη ρητορική κυβερνητικών στελεχών που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης για τους παράνομους μετανάστες”, αναφέρουν 20 βουλευτές της ΝΔ σε επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

“Η αρμόδια Υπουργός με τις δηλώσεις της προεξόφλησε ότι δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες, αλλά μόνο πρόσφυγες. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι εντελώς λανθασμένη, αφού υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες που καθιστούν αυθαίρετο και επικίνδυνο το χαρακτηρισμό όλων ως προσφύγων”, αναφέρουν οι βουλευτές που υπογράφουν την επερώτηση, με επικεφαλής το Μάνο Κόνσολα, και τονίζουν ότι “όλα αυτά, σε συνδυασμό με ανάλογου χαρακτήρα δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών”.

Οι βουλευτές επικαλούνται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το Μάρτιο του 2014 ο αριθμός όσων εισήλθαν, παρανόμως, στη χώρα μας ήταν 1.185, ενώ το Μάρτιο του 2015, ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάστηκε και αγγίζει τους 6.500.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που απευθύνουν στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας είναι “πώς θα μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες ή οι πρόσφυγες από τα νησιά στα κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα για την ταυτοποίησή τους και αν υπάρχει η βούληση για τη δημιουργία τμημάτων συνοριοφυλάκων στα νησιά που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

Ζητούν, επίσης, να ενημερωθούν αν η χαλάρωση των μέτρων φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας αποτελεί κυβερνητική επιλογή, επίσης “για ποιο λόγο και με δεδομένη την αδυναμία της Frontex, δεν ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, δεδομένου ότι η διακίνηση γίνεται από δουλεμπόρους” και τι εννοεί η κυβέρνηση με τον όρο “χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση