GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κωμωδίες ασπίδα κατά της άνοιας!

Επιλέγοντας να δει κανείς μια ταινία στον κινηματογράφο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εκτός από μια μορφή διασκέδασης προσφέρει στον εα...

Οι κωμωδίες ασπίδα κατά της άνοιας!
Επιλέγοντας να δει κανείς μια ταινία στον κινηματογράφο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εκτός από μια μορφή διασκέδασης προσφέρει στον εαυτό του και… πρόληψη έναντι της εμφάνισης άνοιας.
 
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία, σύμφωνα με την οποία οι κωμωδίες με καλή πλοκή βοηθούν στη διέγερση του εγκεφάλου και αποτρέπουν τη συσσώρευση επιβλαβών καταθέσεων στα κύτταρα του εγκεφάλου.
 
Εξίσου σημαντική προστασία παρέχει και η μετέπειτα συζήτηση, που ακολουθεί της προβολής μιας ταινίας με τους φίλους, διατηρώντας το μυαλό ενεργό και λειτουργώντας προστατευτικά έναντι του σχηματισμού πλακών που προκαλούν την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.
 
Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, ακαδημαϊκοί από το αγγλικό πανεπιστήμιο διεξάγουν μια έρευνα στην οποία συμμετέχουν 40 ηλικιωμένοι ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους θα πηγαίνουν στον κινηματογράφο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε λεπτομερείς συζητήσεις γύρω από την πλοκή και τους χαρακτήρες των έργων, πίνοντας ένα καφεδάκι ή ένα τσάι.
 
Η επικεφαλής της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια αγγειακής εγκεφαλικής γήρανσης, Dr Roxana Carare, πιστεύει ότι αυτή η διανοητική διέγερση μπορεί να αποτρέψει τη συγκέντρωση τοξινών στον εγκέφαλο (Amyloid-β), που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.
 
«Για να είναι αποτελεσματική η αποβολή αυτών των τοξινών, χρειάζεται κανείς να διατηρεί τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων υγιή» εξήγησε η ίδια στη Daily Mail. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εξάσκηση ή τη διέγερση του μυαλού».
 
«Οι ταινίες θα διεγείρουν τον εγκέφαλο, χάρη στις εικόνες και τους ήχους που θα αντιλαμβάνεται, αλλά και λόγω των συζητήσεων που θα ακολουθούν. Αυτό που προσπαθούμε να αποτρέψουμε είναι η συγκέντρωση των τοξινών στον εγκέφαλο, διατηρώντας τα αιμοφόρα αγγεία υγιή και το μυαλό ενεργό» πρόσθεσε η ίδια.
 
Η ίδια συστήνει την ταινία «Best Exotic Marigold Hotel» με πρωταγωνιστές τους Judi Dench και Bill Nighy ως ιδανική για το σκοπό αυτό, χαρακτηρίζοντάς τη «αστεία και πνευματικά διεγερτική». Αντίθετα, η Dr Carare υποστηρίζει ότι οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς τα άτομα μπορεί να χάσουν τη συγκέντρωσή τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση