GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκέψεις στο ΥΠΟΙΚ για μείωση στα τέλη κυκλοφορίας

Την πιθανότητα να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για όσα οχήματα βρίσκονται σε ακινησία αφήνει ανοικτό το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειτα...

Σκέψεις στο ΥΠΟΙΚ για μείωση στα τέλη κυκλοφορίας

Την πιθανότητα να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για όσα οχήματα βρίσκονται σε ακινησία αφήνει ανοικτό το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται κυρίως για όσα οχήματα οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του έτους.

Όπως προκύπτει από έγγραφό της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, που διαβιβάστηκε στη βουλή σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα.

"Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανανεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά προσέγγιση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ τα έσοδα που έχει απολέσει το Δημόσιο από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι:

Στα ανεξαρτήτως κυβισμού, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ κάτι που συνεπάγεται απώλεια εσόδων ύψους 754,7 εκατ. ευρώ,

Στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση