GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κανείς δεν έχει δουλέψει όσο ο Βαρουφάκης"

Υπέρ των επιλογών του Γιάνη Βαρουφάκη τάχθηκε ο γνωστός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, συνάδελφος του υπουργού Οικονομικών από το πανεπι...

Κανείς δεν έχει δουλέψει όσο ο Βαρουφάκης
Υπέρ των επιλογών του Γιάνη Βαρουφάκη τάχθηκε ο γνωστός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, συνάδελφος του υπουργού Οικονομικών από το πανεπιστήμιο του Τέξας.
Με συνέντευξη του στο περιοδίκο Spiegel, ο Γκάλμπρεϊθ δεν δίστασε να υπερασπιστεί τον κ. Βαρουφάκη, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.
"Ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται να έχει χρόνο. Έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις από τότε που ανέλαβε, φωτογραφίζεται στο σπίτι του, ανεβαίνει στα πόντιουμ. Στο υπουργείο του εμφανίζεται σπάνια", ρώτησε ο δημοσιογράφος.
"Κανείς δεν έχει δουλέψει τόσο σκληρά όσο ο Γιάνης σε αυτή την κρίση. Όταν εργαζόμασταν μαζί σε Βρυξέλλες και Αθήνα τρώγαμε συχνά το πρώτο μας γεύμα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Και μετά συνεχίζαμε μέχρι τις 5 το πρωί να επεξεργαζόμαστε τα κείμενα. Οι φήμες ότι δεν δουλεύει αρκετά είναι μέρος της...δημόσιας εκτέλεσης του χαρακτήρα του"απάντησε ο Γκάλμπρεϊθ.   
Επίσης, σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις δεν οφείλονται στον κ. Βαρουφάκη, αλλά στο ότι οι δανειστές δεν είναι καθόλου σαφείς στο τι θέλουν.
"Σε κάθε πρόταση για μεταρρυθμίσεις λένε ότι δεν τους αρέσει είτε το ένα είτε το άλλο. Στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα άνθρωποι και δουλεύουν πάνω σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Θα είχαμε πολύ πιο γρήγορη εξέλιξη, αν αυτοί ήξεραν τι θέλουν οι θεσμοί για να το τσεκάρουν σημείο προς σημείο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκάλμπρεϊθ. 
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο για να χαράξει μεγάλη στρατηγική. Όπως είπε, η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τα άμεσα χρηματοδοτικά προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά. "Αν έχετε κάποια καλύτερη στρατηγική, πολύ θα ήθελα να την ακούσω" σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση