GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδήγηση: Η έλλειψη νερού εξίσου επικίνδυνη με τη μέθη

Οι οδηγοί που δε νέχουν πιει αρκετό νερό κάνουν τόσα λάθη στο δρόμο, όσα εκείνοι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, υποστηρίζει μί...

Οδήγηση: Η έλλειψη νερού εξίσου επικίνδυνη με τη μέθη
Οι οδηγοί που δε νέχουν πιει αρκετό νερό κάνουν τόσα λάθη στο δρόμο, όσα εκείνοι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, υποστηρίζει μία νέα έρευνα.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία εξέτασαν οδηγούς που είχαν πιει μόλις 25ml νερού σε μια ώρα και βρήκαν, ότι έκαναν τα διπλάσια λάθη στην οδήγηση σε σχέση με αυτούς που ήταν καλά ενυδατωμένοι και σχεδόν τον ίδιο αριθμό λαθών όπως εκείνοι που είχαν καταναλώσει το νόμιμο όριο αλκοόλ.
Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις νοητικές λειτουργίες, από μειωμένη συγκέντρωση και εγρήγορση μέχρι αλλαγές στη διάθεση, εξήγησαν οι ερευνητές μιλώντας στην εφημερίδα The Daily Telegraph.
Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που συνδέει την αφυδάτωση με την ικανότητα οδήγησης.
«Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει στις οδηγικές μας ικανότητες η κατανάλωση αλκοόλ, όμως δε σκεφτόμαστε για τις επιδράσεις άλλων πραγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά μας στην οδήγηση. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη νερού και η αφυδάτωση» ανέφερε ο καθηγητής Ron Maughan στη βρετανική εφημερίδα.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behaviour.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση