GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Γιώργος Γκολφίνος

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο ζωγράφος Γιώργος Γκολφίνος, καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών του Α...

Πέθανε ο Γιώργος Γκολφίνος

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο ζωγράφος Γιώργος Γκολφίνος, καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία του τελείται σήμερα στο Βέλο Κορινθίας, όπου ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1948.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δάσκαλο τον Γ. Μόραλη και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη. Από το 1981 έως το 1984, με υποτροφία του ΙΚΥ, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, στα ατελιέ του J. Lagrance και του L. Gremonini.

Έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βέλο.

Από το 1998 διετέλεσε καθηγητής στην ΑΣΚΤ του ΑΠΘ και από το 2005 διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της ίδιας σχολής.

Παρουσίασε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, Κύπρος, Πολωνία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική, Αγγλία).

Το Επιμελητήριο Εικαστικών τεχνών Ελλάδας εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του ζωγράφου «που έφυγε, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και στους μαθητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση