GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν θέλετε να μάθετε το χαρακτήρα ενός άνδρα κοιτάξτε... την παλάμη

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω με έναν άντρα που σας αρέσει, ή αν σκέφτεστε να προσλάβετε κάποιον άντρα υπάλληλο… ρίξτε μια κλεφτή ...

Αν θέλετε να μάθετε το χαρακτήρα ενός άνδρα κοιτάξτε... την παλάμη

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω με έναν άντρα που σας αρέσει, ή αν σκέφτεστε να προσλάβετε κάποιον άντρα υπάλληλο… ρίξτε μια κλεφτή ματιά στις παλάμες του.

Αν ο παράμεσος και ο δείκτης έχουν παρόμοιο μήκος, είναι πιο πιθανό να είναι ευχάριστος, ευγενικός και προσεκτικός, ιδιαίτερα με τις γυναίκες.

Αν όμως παρατηρήσετε ότι το δεύτερο και τέταρτο δάχτυλο δεν έχουν ίδιο μέγεθος, αυξάνονται οι πιθανότητες ο άντρας που έχετε απέναντί σας να είναι εριστικός, πεισματάρης και αγενής.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι η αναλογία "digitratio", που ορίζεται ως το μήκος του παράμεσου διαιρούμενου με το μήκος του δείκτη, επηρεάζεται από την έκθεση στις ορμόνες, όταν το έμβρυο βρίσκεται στη μήτρα.

Όσοι έχουν πιο μακρύ παράμεσο, είναι πιο πιθανό να έχουν εκτεθεί σε περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία με τη σειρά της έχει συνδεθεί με πιο επιθετική συμπεριφορά.

Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, ισχυρίζονται ότι το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάζει το πώς ένας άντρας συμπεριφέρεται απέναντι στις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια μιας 20μερης μελέτης, 155 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια, που σχετίζονταν με την κοινωνική αλληλεπίδραση και ήταν διάρκειας 5 λεπτών ή παραπάνω.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι άντρες που είχαν μικρή αναλογία παράμεσου/δείκτη ανέφεραν περίπου κατά ένα τρίτο πιο ευχάριστη συμπεριφορά και κατά ένα τρίτο πιο εριστική συμπεριφορά, σε σχέση με τους άντρες που εμφάνιζαν μεγαλύτερη αναλογία.

"Όταν βρίσκονται με γυναίκες, οι άντρες με μικρότερη αναλογία παράμεσου/δείκτη ήταν πιο πιθανό να εμπλέκονται σε συμπεριφορές όπως το να ακούν προσεκτικά, να χαμογελούν, να συμβιβάζονται, να εκφράζουν διαβεβαίωση και να κάνουν κομπλιμέντα" σχολίασε η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης, Debbie Moskowitz.

Μάλιστα, οι άντρες αυτοί συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο τόσο στις σεξουαλικές τους σχέσεις, όσο και στις γυναίκες φίλους και συναδέλφους τους.

Αντίθετα, οι άντρες με μεγαλύτερη αναλογία δακτύλων ήταν το ίδιο εριστικοί, τόσο απέναντι στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PersonalityandIndividualDifferences.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση