GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όχι" στις παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Να αφαιρεθούν όλες οι παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στις περιπτώσεις όπου παρ...

Να αφαιρεθούν όλες οι παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται παρανομίες, ζητάει, με έγγραφη παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, η οποία προειδοποιεί με την αυτόφωρη διαδικασία όσους, κατά παράβαση του νόμου, τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές και αφίσες.

Στην παραγγελία της, η οποία απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Βασίλη Μωυσίδη και όλους τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας επισημαίνει, ότι «παρά τις συνεχείς προφορικές παρεμβάσεις μας, παρατηρείται τεράστια αύξηση στον αριθμό των υπαίθριων διαφημίσεων».

Το φαινόμενο, που κατά την ίδια συνιστά αφενός υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αφετέρου μεγάλη πηγή κινδύνου για την ασφάλεια των οδηγών - χρηστών οδικών δικτύων, διαπιστώνεται -όπως τονίζεται- κυρίως στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, σε ταράτσες πολυκατοικιών, κολώνες ηλεκτροφωτισμού και δικτύων κοινής ωφελείας, ακόμη και σε φωτεινούς σηματοδότες.

Η εισαγγελέας διαπιστώνει, ακόμη, ολιγωρία των συναρμόδιων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ, εφιστά την προσοχή στους αποδέκτες της παραγγελίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ενδεχόμενη αδράνεια και απραξία των υπό τις οδηγίες σας υπαλλήλων, επιβάλει τον εκ μέρους σας πειθαρχικό έλεγχο και την εκ μέρους μας αναζήτηση ευθύνης για αξιόποινη παράβαση καθήκοντος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση