GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καραμούζης : Μπροστά σε συμφωνία με τους εταίρους

Την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζ...

Καραμούζης : Μπροστά σε συμφωνία με τους εταίρους

Την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

"Οι τράπεζες επηρεάστηκαν από την αβεβαιότητα, ωστόσο οι πρόσφατες ανακοινώσεις κυρίως του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας, δίκαιης και επωφελούς, με τους εταίρους, θα ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανακούφιση της κοινωνίας αλλά και την ανάπτυξη των τραπεζών", είπε ο κύριος Καραμούζης και επισήμανε μια σημαντική διάσταση :

"Με το τέλος της αβεβαιότητας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί 2-3 φορές και η αξία της περιουσίας του Δημοσίου. Η απάντηση στα προβλήματα είναι η ανάπτυξη μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Η ανάπτυξη θα εξαλείψει φαινόμενα, όπως η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το μη διαχειρίσιμο - λόγω μεγέθους - χρέος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Ο μόνος δρόμος είναι αυτό που περιέγραψε και με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός". 

Η τράπεζα προσπαθεί να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσα σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να έχει διακόψει τις χρηματοδοτήσεις προς την αγορά, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος, Φωκίων Καραβίας, και πρόσθεσε ότι οι καταθέσεις έχουν σταθεροποιηθεί το τελευταίο δίμηνο, μετά την περίοδο μαζικών εκροών. 
"Τόσο η τράπεζα όσο και οι θεσμικές αρχές όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η κυβέρνηση, διασφαλίζουν τις καταθέσεις τόσο των ιδιωτών, όσο και των νομικών προσώπων. Δε διαβλέπουμε κίνδυνο για τις καταθέσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ενεργά τις ελληνικές τράπεζες σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον. Η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για να αντλήσει ρευστότητα από τον ELA. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και θα είναι και διαθέσιμες όποτε θέλουν οι πελάτες".

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, έκανε λόγο για δύσκολο πρώτο δίμηνο του 2015 και σημαντική πτώση το Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την εκλογή των ανωτάτων γενικών διευθυντών Θεόδωρου Καλαντώνη και Στ. Ιωάννου στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, με παράλληλη αύξηση των μελών του από 10 σε 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση