GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ροχανί: Αν η Δύση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα το κάνει και το Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορέσει να συναφθεί με τις μεγά...

Ροχανί: Αν η Δύση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα το κάνει και το Ιράν
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορέσει να συναφθεί με τις μεγάλες δυνάμεις αν και οι δύο πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ενώ χαιρέτισε τη χθεσινή συμφωνία - πλαίσιο, την οποία αποκάλεσε ιστορική.

"Αν η άλλη πλευρά τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα τηρήσουμε κι εμείς τις δικές μας", δήλωσε ο Ροχανί σε διάγγελμά του το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. "Δεν εξαπατούμε. Δεν είμαστε διπρόσωποι", υπογράμμισε.

Μια συνολική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να γυρίσει "μια νέα σελίδα" στις σχέσεις του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα, εκτίμησε ο Ροχανί.

Επίσης ο Ροχανί σημείωσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις πλέον αποδέχονται ότι το Ιράν μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο στο έδαφός του, κάτι που παλαιότερα θεωρούσαν απειλή για την περιοχή.

"Σήμερα είναι μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορική μνήμη του ιρανικού έθνους", υπογράμμισε ο Ροχανί. "Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει είτε να πολεμήσουμε τον κόσμο είτε να παραδοθούμε στις παγκόσμιες δυνάμεις. Λέμε ότι δεν είναι κανένα από αυτά τα πράγματα, υπάρχει τρίτος δρόμος. Μπορούμε να έχουμε συνεργασία με τον κόσμο", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση