GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υποκρισία της Ευρώπης...

Maria Denaxa Για τους 950 νεκρούς πρόσφυγες η ΕΕ θα κάνει έκτακτη σύνοδο κορυφής και καθάρισε. Πόσοι νεκροί χρειάζονται άραγε για να πά...

Maria Denaxa
Για τους 950 νεκρούς πρόσφυγες η ΕΕ θα κάνει έκτακτη σύνοδο κορυφής και καθάρισε.
Πόσοι νεκροί χρειάζονται άραγε για να πάρει συγκεκριμένα μέτρα?
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, στο πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λιβύης επέβαιναν 950 άνθρωποι. Περίπου 200 γυναίκες και 40-50 παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων πολλοί απ αυτούς ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια.
Για μένα όλες αυτές οι ψυχές που εγκαταλείπουν μαζικά το τελευταίο διάστημα τις χώρες τους, τα σπίτια τους, τις ζωές τους απο τους άδικους πολέμους της απληστίας και της επικράτησης του Δυτικού Κόσμου, είναι πρόσφυγες και όχι μετανάστες.
Μετανάστες τους βάφτισαν για να καλύψουν τις θηριωδίες των πολέμων τους κι ο ένας να τα βάζει με τον άλλο.
Αν σταματούσαμε λοιπόν να παίζουμε με τις λέξεις, θα είμαστε λιγότερο υποκριτές και περισσότερο καλύτεροι άνθρωποι ...

2 σχόλια

  1. Η Giusi Nicolini, δήμαρχος της Λαμπεντούζα δήλωσε χαρακτηριστικά:(Στην Ευρώπη - φρούριο πόσους ακόμη νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να διαπιστώσουμε πως μαζί με αυτούς πεθαίνει και ο πολιτισμός μας;)


    Ο έτερος υποκριτής Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να συγκληθεί εκτάκτως μια ευρωπαϊκή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα!!!

    Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, 900 NEKROI (θα είναι η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο) δήλωσε ο Ολάντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, όταν η Γαλλία είναι από τους πρωτομάστορες του εμφυλίου και των επεμβάσεων στη Λιβύη και από τους πρωταγωνιστές της τρομολαγνίας και των αντιμεταναστευτικών πολιτικών.

    Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες με εκατοντάδες θύματα μετανάστες, είναι προφανές πως οφείλονται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όπως η Λιβύη, η Συρία κ.ά., στις οποίες μετέχουν ενεργά και χώρες της ΕΕ.

    Τις εκατόμβες των νεκρών προσφύγων, που προσπαθούν να σωθούν με κάθε τρόπο από αυτές τις επεμβάσεις αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα, προκαλεί ασφαλώς και η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που έχει επιβληθεί από τις κυρίαρχες δυνάμεις της και τους αντιμετωπίζει ως εγκληματίες..ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΡΙΚΏΝ ΕΛΊΤ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
    καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.

    Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

    Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
    και χάνονται βαθιά στα περασμένα.

    Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
    μα όχι και το μίσος του για μένα.

    Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
    Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

    Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
    που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
    το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
    και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

    Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα
    πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
    και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

    στίχος του Φώντα Λάδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση