GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδιο μεταξύ Σκουρλέτη και ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας...

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του κοινωνικού διαλόγου παρέδωσαν πριν από λίγο στελέχη του ΠΑΜΕ, δεκάδες μέλη του οποίου πραγματοποιούν συγκέν...

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του κοινωνικού διαλόγου παρέδωσαν πριν από λίγο στελέχη του ΠΑΜΕ, δεκάδες μέλη του οποίου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και είχε αποτέλεσμα την πρόκληση έντασης.
Η περίπου δεκαμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, η οποία είχε λάβει την άδεια να επιδώσει το ψήφισμα μπήκε στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η τριμερής, διέκοψε τη διαδικασία και έκανε λόγο για «προσχηματικό διάλογο», ενώ υποστήριξε ότι εάν ο υπουργός Εργασίας ήθελε να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε να το κάνει καταθέτοντας άμεσα στη Βουλή.
«Έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας παρουσιάζονται στους κοινωνικούς εταίρους τα νομοσχέδια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Εμείς εμμένουμε στον διάλογο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που αποφάσιζαν μονομερώς. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη. Κάποια σωματεία θεώρησαν ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να παρέμβουν με αυτό τον τρόπο. Τους δεχτήκαμε. Αναρωτιέμαι όμως αν αυτός ο τρόπος βοηθάει στην προσπάθειά μας ή δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια παρέμβαση» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη λήξη του επεισοδίου.
Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ
Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ζητούν τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, από τις 11:00.
«Η σημερινή κινητοποίηση είναι παρέμβαση-καταγγελία των ταξικών συνδικάτων απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον σημερινό διάλογο, που είναι για εμάς διάλογος-απάτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι «τα 751 ευρώ πρέπει να αποτελέσουν βάση για τη διαπραγμάτευση για παραπάνω αυξήσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει με νόμο τώρα. Άμεσα».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε ότι «σήμερα, η κυβέρνηση επαναφέρει τον κοινωνικό διάλογο για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στη μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και φιλικού περιβάλλοντος του μεγάλου κεφαλαίου, των επενδυτών».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση