GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κέρι πιέζει για την Υεμένη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τους σιίτες αντάρτες στην Υεμένη και όλους όσοι “έχουν επιρροή σε αυτούς” να επιστρέψουν στο ...

Ο Κέρι πιέζει για την Υεμένη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τους σιίτες αντάρτες στην Υεμένη και όλους όσοι “έχουν επιρροή σε αυτούς” να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

“Αυτό πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές”, επισήμανε ο Τζον Κέρι μιλώντας στο περιθώριο του Αρκτικού Συμβουλίου στον Καναδά, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει ότι περνάει στην “ανθρωπιστική φάση” της εκστρατείας της. “Χρειαζόμαστε οι Χούτι και όσοι έχουν επιρροή σε αυτούς να επιδείξουν ετοιμότητα να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, επέμεινε.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ήδη ανακοινώσει τον διορισμό νέου μεσολαβητή και τα δύο μέρη μοιάζουν να είναι έτοιμα να συνομιλήσουν για να καταλήξουν σε μια βάση για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, είπε ακόμη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

“Τώρα το κλειδί είναι (...) να αρχίσουν οι συζητήσεις το ταχύτερο δυνατόν, καθώς μια πολιτική διευθέτηση είναι απόλυτα απαραίτητη”, επανέλαβε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Αθώοι πολίτες πλήττονται από τη σύρραξη στην Υεμένη και είναι “απόλυτη προτεραιότητα να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτή την κατάσταση”, είπε ο Τζον Κέρι. “Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση και θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση