GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κένυα: Ένοπλοι φρουροί προστατεύουν τις εκκλησίες μετά το μακελειό

Εκκλησίες στην Κένυα στράφηκαν στους ένοπλους φρουρούς για να προστατεύσουν τους πιστούς σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Ρωμαιοκαθολ...

Κένυα: Ένοπλοι φρουροί προστατεύουν τις εκκλησίες μετά το μακελειό

Εκκλησίες στην Κένυα στράφηκαν στους ένοπλους φρουρούς για να προστατεύσουν τους πιστούς σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Ρωμαιοκαθολικούς, αφού ένοπλοι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ σκότωσαν την Πέμπτη σχεδόν 150 ανθρώπους σε κενυατικό πανεπιστήμιο, ξεχωρίζοντας και εκτελώντας με πυροβολισμούς εξ επαφής τους χριστιανούς.

Οι χριστιανοί της Κένυας, οι οποίοι αποτελούν το 83% ενός πληθυσμού 44 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν συγκλονιστεί από τις αφηγήσεις επιζώντων για το πώς οι ισλαμιστές ξεχώριζαν τους χριστιανούς φοιτητές και τους σκότωναν, ενώ άφηναν μουσουλμάνους να φύγουν.

Οι ισλαμιστές της αλ-Σαμπάμπ απείλησαν χθες ότι θα πραγματοποιήσουν και άλλες επιθέσεις και θα βάψουν τις κενυατικές πόλεις "κόκκινες με αίμα". Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιπλέον ασφάλεια σε εμπορικά κέντρα και δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και στην ανατολική παραλιακή περιοχή.

Κενυάτες ιερείς, οι οποίοι είχαν γίνει στόχοι των ισλαμιστών στο παρελθόν, εξέφρασαν φόβους ότι χριστιανικές εκκλησίες ενδέχεται να γίνουν στόχοι νέων επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα. "Ανησυχούμε πολύ για την ασφάλεια των εκκλησιών μας και των πιστών, ιδιαίτερα αυτή την πασχαλινή περίοδο, καθώς επίσης επειδή είναι σαφές ότι αυτοί που επιτίθενται βάζουν στόχο τους χριστιανούς", δήλωσε ο καθολικός ιερέας Βίλιμπαρντ Λάγκο, ο οποίος έχει την έδρα του στη Μομπάσα και είναι επίσης πρόεδρος του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου Κληρικών.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως χριστιανικές εκκλησίες στη Μομπάσα θα προσλάβουν ένοπλους αστυνομικούς και ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας για τη σημερινή αναστάσιμη λειτουργία.

Στον καθεδρικό ναό της Άγιας Οικογένειας στο Ναϊρόμπι, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στο δημαρχείο και το κοινοβούλιο της χώρας, δύο ένστολοι αστυνομικοί με τουφέκια AK-47 φρουρούσαν την είσοδο. Ένας από τους αστυνομικούς είπε ότι στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί με πολιτικά. Στην ίδια είσοδο, τρεις ιδιωτικοί φρουροί έψαχναν τους πιστούς με ανιχνευτές μετάλλων ενώ ένας τέταρτος χρησιμοποιούσε καθρέφτη για να ελέγχει κάτω από τα αυτοκίνητα για εκρηκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση