GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Πρέπει να κάνουμε υπομονή με την ελληνική κυβέρνηση

Συμφιλιωτικός έναντι των ελληνικών αρχών εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλ...

Ρέγκλινγκ: Πρέπει να κάνουμε υπομονή με την ελληνική κυβέρνηση

Συμφιλιωτικός έναντι των ελληνικών αρχών εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias.

"Αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι επαρκώς αξιόπιστος ώστε να εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση (...) Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο", είπε ο Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι "σχετικά πρόσφατη", αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από περίπου "70-80 ημέρες", κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο. "Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", συνέχισε.

"Πολύ συχνά, δίνουμε στις νέες κυβερνήσεις ένα περιθώριο 100 ημερών για να μάθουν και να καταλήξουν σε συνολικές πολιτικές", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ελπίζει να υπάρξουν "γρήγορα αποτελέσματα".

Η 24η Απριλίου θα είναι "η επόμενη ευκαιρία σε πολιτικό επίπεδο για μια ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Οικονομικών" Γ. Βαρουφάκη, τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση