GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωταθλητής στο σκάκι "έκλεβε" μέσω κινητού που είχε κρύψει στην τουαλέτα

"Κόκκινη" κάρτα έφαγε ένας πρωταθλητής στο σκάκι, ο οποίος αποβλήθηκε από διεθνές τουρνουά γιατί "έκλεβε" μέσω μιας ε...

Πρωταθλητής στο σκάκι έκλεβε μέσω κινητού που είχε κρύψει στην τουαλέτα
"Κόκκινη" κάρτα έφαγε ένας πρωταθλητής στο σκάκι, ο οποίος αποβλήθηκε από διεθνές τουρνουά γιατί "έκλεβε" μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που είχε εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε κρύψει στην τουαλέτα. 
Ο πρωταθλητής Γεωργίας, Gaioz Nigalidze, αποβλήθηκε από το τουρνουά του Ντουμπάι επειδή χρησιμοποιούσε το smartphone του στον αγώνα κατά του Αρμένιου πρωταθλητή Tigran L Petrosian για να... "κλέψει".
Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού έως και 15 χρόνια. 
Ο Βρετανός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Nigel Short είπε ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλητή από τον Nigalidze και να αποκλειστεί αμέσως. Κάλεσε μάλιστα την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία να κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες και διερωτήθηκε μέσω Twitter εάν θα πρέπει να καθιερώσει δύο χρόνια αποκλεισμό για τέτοιου είδους απάτες, μέσω υπολογιστή.
Ο Γεωργιανός πρωταθλητής αποκαλύφθηκε όταν ο αντίπαλός του υποψιάστηκε ότι κάτι κρύβεται πίσω από τις συχνές επισκέψεις του στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του αγώνα του έκτου γύρου, το Σάββατο.
Οι υπεύθυνοι του τουρνουά βρήκαν ότι ο Nigalidze είχε κρύψει ένα κινητό στην τουαλέτα, τυλιγμένο σε χαρτί υγείας.
Αποβλήθηκε αμέσως και στην σελίδα του τουρνουά στο Facebook ανέβηκε σχετική ανακοίνωση, μαζί με τη φωτογραφία του κινητού και τις κινήσεις που έκανε στο παιχνίδι. Ο Γεωργιανός πάντως αρνήθηκε ότι επρόκειτο για το δικό του κινητό, όμως όταν οι υπεύθυνοι του τουρνουά άνοιξαν το τηλέφωνο διαπίστωσαν ότι έλεγε ψέματα. Βρήκαν μάλιστα ότι μια ειδική εφαρμογή για σκάκι που ήταν εγκατεστημένη στο κινητό, ανέλυε το παιχνίδι που έπαιζε εκείνη την ώρα, προτείνοντας τις σωστές κινήσεις.
Ο Αρμένιος αντίπαλός του είπε στην Daily Telegraph ότι ο Nigalidze αντιδρούσε αμέσως στις κινήσεις του και στη συνέχεια έτρεχε αμέσως στην τουαλέτα. Παρατήρησε, δε ότι πήγε σε μια συγκεκριμένη τουαλέτα, παρότι υπήρχαν και άλλες δύο που ήταν άδειες.
"Ενημέρωσα τον αρχιδιαιτητή για τις υποψίες μου και του είπα να έχει το νου του. Όταν ο αντίπαλός μου πήγε για ακόμα μια φορά στην τουαλέτα, οι διαιτητές τον ακολούθησαν, μπήκαν μέσα και το κατάλαβαν".




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση