ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διδασκαλία ισπανικής και ιταλικής

Share it:
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διδασκαλία ισπανικής και ιταλικής

Ερώτηση για την επαναφορά της διδασκαλίας ισπανικής και ιταλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Ημερήσιο Γυμνάσιο και Α τάξη Γενικού Λυκείου) κατέθεσαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι οι κλάδοι καθηγητών ιταλικής και ισπανικής γλώσσας (ΠΕ) έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τον εξοβελισμό τους από το ωρολόγιο πρόγραμμα όχι μόνο των Δημόσιων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της χώρας αλλά και από τα αντίστοιχα ιδιωτικά που ως γνωστόν υποχρεούνται να ευθυγραμμίζουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους με το πρόγραμμα των Δημόσιων Σχολείων.

Αυτή η εξέλιξη, αναφέρουν οι βουλευτές, είχε καταστροφικές συνέπειες στις δυνατότητες απασχόλησης των καθηγητών ιταλικής και ισπανικής γλώσσας αντίστοιχα σε όλο το πλέγμα της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και στη διδασκαλία στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τη στιγμή μάλιστα που τα ισπανικά έχουν γίνει η δεύτερη πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και τα ιταλικά έχουν κερδίσει την προτίμηση 30.000 μαθητών στα σχολεία, όπου προσφέρθηκαν. Επιπλέον αυτή η εξέλιξη οδήγησε τους ήδη διορισμένους καθηγητές ιταλικής και ισπανικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση να απασχολούνται σε αντικείμενα άσχετα της ειδικότητάς τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν αν ο Υπουργός προτίθεται να ανακαλέσει  τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και να επανεντάξει τα ισπανικά και τα ιταλικά στο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Επίσης αν σκοπεύει να αξιοποιήσει τη «Δεύτερη Ειδικότητα», την ανάθεση δηλαδή τμημάτων ισπανικής και ιταλικής γλώσσας σε ήδη διορισμένους – με άλλη ειδικότητα – πτυχιούχους ισπανικής και ιταλικής φιλολογίας, προκειμένου να συμπληρώνουν το ωράριο διδασκαλίας τους.

Καλόγηρος Βασίλειος

Share it:
Reactions:

Εκπαίδευση

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση