GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροπολογία για τροποποίηση διατάξεων των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων.

Με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας προωθεί την κατάργηση ή την τροποποίηση διατάξεω...

Φρένο σε νέες περικοπές συντάξεων με τροπολογία
Με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας προωθεί την κατάργηση ή την τροποποίηση διατάξεων των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων.
Με τις αλλαγές αυτές:
• Καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, που οδηγούσε σε περικοπές 7% από την αρχή του έτους και 8% από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά.
• Αναθεωρείται ο μαθηματικός τύπος για τις εφάπαξ παροχές. Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα διαμορφωθεί έστι ώστε οι εφάπαξ παροχές να μην  υπολείπονται από αυτές που πήραν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τις 31/8/2013.
• Ακυρώνεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, ο οποίος επρόκειτο να ισχύσει από 1/1/2015 και μετά, ώστε σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «να αποκαταστηθεί ο δημόσιος, καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Ο συγκεκριμένος τρόπος προέβλεπε ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη 360 ευρώ μηνιαίως, ενώ το υπόλοιπο μέρος της σύνταξης θα ήταν ανταποδοτικό και ανάλογο με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση