GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς σε Bloomberg: Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μόνο και μόνο για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ αφήνει ανοικτό ο πρόεδ...

Σαμαράς σε Bloomberg: Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μόνο και μόνο για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ αφήνει ανοικτό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σαμαράς αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας εάν οι υποχωρήσεις που θα απαιτηθούν για να εξασφαλιστούν έκτακτα δάνεια, δημιουργήσουν ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

"Αν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα παράσχουμε στήριξη", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι "η έξοδος θα σηματοδοτούσε μια απόλυτη καταστροφή".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που θα είχε στην Ευρωζώνη μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

"Για την ευρωζώνη, η επίπτωση από την αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα είναι σήμερα τόσο μεγάλη όσο θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια", ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

"Όμως θα εξακολουθήσει να είναι τεράστια, και θα είναι μια πολιτική καταστροφή".

Ο κ. Σαμαράς άφησε επίσης αιχμές προς την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά

"Η αγορά ασφυκτιά από την αβεβαιότητα", είπε ο πρώην πρωθυπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να "σταματήσει τους θεατρινισμούς, γιατί ο λογαριασμός αυξάνεται".

1 σχόλιο

  1. Ας του πεις κάποιος ότι δεν τον θέλει κανείς στην κυβέρνηση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση