GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Deutsche Welle: Ανοιχτά όλα τα θέματα στη συνάντηση Πούτιν - Tσίπρα

«Οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι πολύπλευρες και δεν πρέπει να επικεντρώνουμε τη συζήτηση μόνο σε οικονομικά και πιστωτικά ζητήματα. Οι σχ...

Deutsche Welle: Ανοιχτά όλα τα θέματα στη συνάντηση Πούτιν - Tσίπρα

«Οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι πολύπλευρες και δεν πρέπει να επικεντρώνουμε τη συζήτηση μόνο σε οικονομικά και πιστωτικά ζητήματα. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ πιο ευρείες και στις συνομιλίες των δύο ηγετών θα συζητηθεί όλο το φάσμα αυτών των σχέσεων», δηλώνει ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της πολυμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πιθανής πίστωσης της Μόσχας προς την Ελλάδα αλλά και αναφορικά με το θέμα της μείωσης της τιμής στο φυσικό αέριο -αίτημα που ήδη έχει θέσει ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης - ο Πεσκόφ τόνισε πως «δεν αποκλείουμε ότι όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν».

Οι γερμανικές επανορθώσεις «ψηλά» στις αναφορές του ρωσικού Τύπου

Στο μεταξύ η πλειονότητα των ρωσικών ΜΜΕ τοποθετεί σήμερα σε περίοπτη θέση την είδηση ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει τελικά επανορθώσεις ύψους 278 δις ευρώ από τη Γερμανία. Το πρακτορείο Ιnterfax αναφέρει ότι η Ελλάδα χρωστά στην τρόικα γύρω στα 240 δις ευρώ, ωστόσο το ποσό που απαιτεί για επανορθώσεις συνεχίζει να αυξάνεται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι πολύ καλό στη Μόσχα. Πηγές από το Κρεμλίνο διαμηνύουν άλλωστε ότι στην αυριανή συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα όλα τα θέματα θα είναι ανοιχτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση