GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Financial Times το οποίο κάνει λόγο για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνηση μεταξύ Σ...

FT: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Financial Times το οποίο κάνει λόγο για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Όπως αναφέρουν οι FT, σε ιδιωτικές τους συζητήσεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρουσιάζουν ως μονόδρομο για το ΣΥΡΙΖΑ τη διάσπαση του με αποχώρηση - εκδίωξη της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και την απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα σενάριο που σύμφωνα με την εφημερίδα προκρίνουν και ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι βλέπουν ως ιδανικό κυβερνητικό σχήμα μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

"Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε κατονομαστεί.

"Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει", τόνισαν πηγές υπουργείου Οικονομικών κράτους - μέλους της Ευρωζώνης, όπως αναφέρουν οι FT.

"Μέχρι πρόσφατα, ήμαστε περισσότερο λέσχη συζητήσεων παρά πολιτικό κόμμα, οπότε είναι δύσκολο να επιτύχουμε μια αποτελεσματική κομματική πειθαρχία. Μην ξεχνάτε ότι κυβερνούμε λιγότερο από 100 ημέρες", φέρεται να δηλώνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα, αναφερόμενο στις ανοικτές διαφωνίες ανάμεσα στις διάφορες τάσεις του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση