GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαβρόφ: Απαράδεκτη ενέργεια οι κατηγορίες της ΕΕ εναντίον της Gazprom

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας...

Λαβρόφ: Απαράδεκτη ενέργεια οι κατηγορίες της ΕΕ εναντίον της Gazprom

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Gazprom είναι μια «απαράδεκτη απόπειρα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε τη Gazprom για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα ότι παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στις αγορές προμήθειας φυσικού αερίου οκτώ κρατών μελών (της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, τη Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας).

Ερωτηθείς για την υπόθεση, ο Λαβρόφ επεσήμανε σε συνέντευξή του σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς: «Όλα τα συμβόλαια που ισχύουν τώρα τα οποία υπέγραψε η Gazprom με τους εταίρους της, υπεγράφησαν με πλήρη σεβασμό προς το νομικό καθεστώς που ίσχυε στην ΕΕ την περίοδο εκείνη».

«Αφού η ΕΕ υιοθέτησε το αποκαλούμενο τρίτο ενεργειακό πακέτο υπήρξαν προσπάθειες, και συνεχίζονται τώρα, να εφαρμοστούν αναδρομικά αυτές οι απαιτήσεις και σε παλαιά συμβόλαια. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση