GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημέρα της Γης σήμερα και... πρωτοσέλιδο στη Google

Απρίλιος και 22 σήμερα και η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια Ημέρα της Γης. Και η Google αφιερώνει το σημερ...

Ημέρα της Γης σήμερα και... πρωτοσέλιδο στη Google

Απρίλιος και 22 σήμερα και η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια Ημέρα της Γης. Και η Google αφιερώνει το σημερινό της λογότυπο (το γνωστό doodle) στην ημέρα.

Η Google αφιερώνει και το σημερινό της doodle, όπως κάνει κάθε χρόνο, σε αυτή την παγκόσμια ημέρα. Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να κάνουν και ένα κουίζ για να διαπιστώσουν ποιο ζώο, πτηνό, ερπετό ή ψάρι αντιστοιχεί σε αυτούς. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις και εκστρατείες για την προστασία της Γης.

Σε όλο τον κόσμο η μέρα εορτάζεται σήμερα με εκδηλώσεις που συντονίζονται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και η ημέρα γιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. Τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως "Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης", μόλις το 2009, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Βολιβίας Ιβο Μοράλες. Η έμπνευση του θεσμού, ωστόσο, αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον Μακ Κόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της Ουνέσκο στο Σαν Φρανσίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση