GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Αναπόφευκτη η μετάδοση της κρίσης σε περίπτωση Grexit

Για μετάδοση της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη σε περίπτωση Grexit έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή...

Βαρουφάκης: Αναπόφευκτη η μετάδοση της κρίσης σε περίπτωση Grexit

Για μετάδοση της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη σε περίπτωση Grexit έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε χθες Κυριακή από ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

"Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της Ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά", υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες και μεταδόθηκε χθες.

"Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι της Ελλάδας και ότι η ΕΚΤ έχει πλέον εργαλεία στη διάθεσή της για να ακρωτηριάσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, εάν αυτό χρειάζεται, να καυτηριάσει την πληγή και να επιτρέψει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να συνεχίσει" την πορεία της, συνέχισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

"Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει αυτό. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά οποιοδήποτε (κράτος) μέλος της ένωσης", πρόσθεσε, μιλώντας αγγλικά.

Επιπλέον, "μόλις μπει στο μυαλό του κόσμου ότι η νομισματική ένωση δεν διαρκεί για πάντα, θα αρχίσει η σπέκουλα... ποια (χώρα) θα είναι η επόμενη; Αυτή η ερώτηση είναι ο διαλύτης της νομισματικής ένωσης. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, να κλιμακώνονται οι πολιτικές εντάσεις, να τρέπονται σε φυγή κεφάλαια ", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώσει το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον καλύτερους μηχανισμούς από ότι στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση χρέους, προειδοποιώντας όμως ότι θα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση