GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σέλινγκ: Ένα συντεταγμένο Grexit θα μπορούσε ίσως να συζητηθεί

Στο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρθηκε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ. Όπως ανέφερε στο ραδιοφων...

Σέλινγκ: Ένα συντεταγμένο Grexit θα μπορούσε ίσως να συζητηθεί

Στο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρθηκε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι μια μη προγραμματισμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ή Grexident, έγινε τον τελευταίο μήνα περισσότερο πιθανή, αν και πρόσθεσε ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση θα μπορούσε να συζητηθεί.

"Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, και η Ελλάδα, ότι ένα ατύχημα συνιστά το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα. Αν υπήρχε ένα είδος συντεταγμένης αποχώρησης, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει", δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

"Βεβαίως βλέπω το πρόβλημα ότι ο χρόνος περνά, ότι το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο".

Ο Σέλινγκ δήλωσε ότι θεωρεί την εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων ως την πιθανή μεταρρυθμιστικό οδό την οποία η Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει "δραματικές περικοπές" στον προϋπολογισμό.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινήσεις της Ελλάδας προς την Ρωσία, καθώς η Αθήνα έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση