GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Heineken πηγαίνει Πεκίνο και Ρώμη μέσω... Πάτρας

Tην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μεσω του εργοστασίου της στην Πάτρα, επέλεξε η ολλανδική Heineken για να εξάγει την ομώνυμη μπύρα στην Κίνα και...

H Heineken πηγαίνει Πεκίνο και Ρώμη μέσω... Πάτρας

Tην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μεσω του εργοστασίου της στην Πάτρα, επέλεξε η ολλανδική Heineken για να εξάγει την ομώνυμη μπύρα στην Κίνα και την Ιταλία. 

Χρειάστηκε να επενδυθούν δύο εκατομμύρια ευρώ στη συγκεκριμένη μονάδα, ώστε η ελληνική θυγατρική να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των 160.000 εκατόλιτρων προς τις δύο χώρες. Μόνο στην κινεζική αγορά, η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση σε μπύρα αγγίζει τα 31 λίτρα, με τις εισαγόμενες να έχουν ισχυρή παρουσία.

Η διακίνηση των προϊόντων θα γίνεται από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία, και από αυτό του Πειραιά για την Κίνα. 

Η ηγέτιδα στην ελληνική αγορά μπίρας στοχεύει οι εξαγωγές προς τις δύο αυτές χώρες φέτος να φτάσουν στο μισό και πλέον των συνολικών εξαγωγών της, που εκτιμώνται στα 20,5 εκατ. ευρώ φέτος, από 9,5 εκατ. ευρώ το 2014. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας : 

"Πρόκειται για επιτυχία που δημιουργεί οφέλη τόσο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και για την Ελλάδα. Ενδυναμώνει την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την Κίνα και την Ιταλία. Παράλληλα, η εταιρία ενισχύει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών της, αξιοποιεί τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη χώρα, αξιοποιεί ελληνικό κριθάρι και εγχώριες πρώτες ύλες, αποκτά παρουσία σε αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου της HEINEKEN στην Ελλάδα.

Για το 2015, ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρίας, που αποτελούν αγαπημένες μάρκες μπίρας όπως οι Heineken, Amstel, ΑΛΦΑ, Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2008, σχεδόν από την αρχή της κρίσης δηλαδή, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατομμύρια Ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα, παρουσία του Πρέσβη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, εξοχότατου Jan Versteeg, της εμπορικής ακολούθου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κυρίας Zhou Ruojun, του εμπορικού ακολούθου της Ιταλικής Δημοκρατίας κυρίου Marco Midolo, καθώς και εκπροσώπων εμπορικών επιμελητηρίων, επιχειρηματικών συνδέσμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: "Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στο μέλλον, δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που μας φιλοξενούν και ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια ακόμα πιο δυναμικά".

Ο Πρέσβης του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, εξοχότατος Jan Versteeg, στην ομιλία του ανέφερε: "Είμαι περήφανος που μια εταιρία όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δείχνει αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της και στην κοινωνία, ενώ επίσης δίνει έμφαση σε έννοιες όπως η καινοτομία και παραγωγή νέων προϊόντων. Θα ήθελα να συγχαρώ την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τον Όμιλο Heineken για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα για την Ελλάδα, με τις εξαγωγές προϊόντων σε μεγάλες διεθνείς αγορές".

Από πλευράς της, η εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Zhou Ruojun εστίασε στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας: "Το διεθνές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξεως του 24% το 2014 σε σχέση με το 2013. Αυτή η εξέλιξη μου επιτρέπει να εκφράσω σήμερα την αισιοδοξία μου, ότι η εμπορική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας θα είναι ταχύτατη και ομαλή".

Τέλος, ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλικής Δημοκρατίας κύριος Marco Midolo, αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: "Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα σε μια τέτοια συγκυρία, που υποστηρίζει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί απτό παράδειγμα συνεργασίας χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση