GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την καταβολή του προστίμου ο ΔΣ Της Ελλακτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος συνελήφθη για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς σ...

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την καταβολή του προστίμου ο ΔΣ Της Ελλακτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος συνελήφθη για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς στο τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση 1.964.000 ευρώ. Ο Λ. Μπόμπολας παραμένει ακόμη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μέχρι αυτή την ώρα.
Από τον οικονομικό εισαγγελέα καταλογίστηκε στον επιχειρηματία ποσό φοροδιαφυγής για την επίμαχη κατάθεση ύψους 1.860.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις.
Για την υπόθεση διενεργείτο προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και δόθηκε εντολή για την σύλληψη του για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Ο Λ. Μπόμπολας προσερχόμενος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, ζήτησε προθεσμία προκειμένου να καταβάλει το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ μέχρι τις 2:00 μεσημέρι.
Το αίτημα έγινε δεκτό καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το ζητούμενο για τις εισαγγελικές πηγές είναι να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία. Έτσι τα χρήματα κατατέθηκαν και η υπόθεση δεν αποκλείεται να μπει στο αρχείο, χωρίς να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Ο κ. Μπόμπολας, γνώριζε ότι η προθεσμία έληγε τέλη Απριλίου και βρισκόταν σε διαβουλεύσεις για το αν θα έδινε τα χρήματα. Είχε ενημερωθεί από χθες από τους δικηγόρους του ότι επίκειται σύλληψή του και γι' αυτό προσήλθε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα το πρωί της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση