GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας δεν ήξερε ποιος είναι αρχηγός του ISIS

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν γνώριζε ποιός είναι ο αρχηγός του Ισλαμικού ...

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας δεν ήξερε ποιος είναι αρχηγός του ISIS

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν γνώριζε ποιός είναι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους την ημέρα που ανακοίνωνε την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στην επιχείρηση στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών.

Ο υπουργός απέφυγε επανειλημμένως να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το όνομα του αρχηγού του ΙΚ.

"Προφανώς και δεν θα αναφερθώ σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες", απάντησε ο Κέβιν Άντριους με τη δημοσιογράφο να απαντάει: "Δεν νομίζω ότι είναι επιχειρησιακό ζήτημα, εκτιμώ ότι είναι θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος".

Η δημοσιογράφος πρόσθεσε:"Υπουργέ, είστε υπεύθυνος για την έκθεση Αυστραλών ανδρών και γυναικών σε κίνδυνο για τους σκοπούς αυτής της επιχείρησης. Εκπλήσσομαι που δεν μπορείτε να μου πείτε το όνομα του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Οι ΗΠΑ τον έχουν επικηρύξει με 10 εκατομμύρια δολάρια".

Ο Άντριους επέμεινε ότι το ΙΚ είναι "ένας συνδυασμός οργανώσεων". "Δεν εμπλέκεται μόνο ένα άτομο, υπάρχει μία σειρά εμπλεκόμενων ατόμων και τελικά πρέπει να τους εξοντώσουμε όλους αν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τις επιχειρήσεις τους σε αυτή την περιοχή", απάντησε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, μέσω Twitter ο Άντριους είπε: "Το να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα σημαίνει ότι αγνοούμε την απειλή που συνιστούν οι εξτρεμιστικές οργανώσεις".

Η άρνησή του να κατονομάσει τον αρχηγό του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ερμηνεύτηκε από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ως άγνοια.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός είχε ανακοινώσει από κοινού με τον πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ ότι 330 άνδρες, σε μη μάχιμες θέσεις, θα αποσταλούν στο Ιράκ όπου θα παραμείνουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Το έργο τους θα είναι η εκπαίδευση των ιρακινικών στρατιωτών στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και η πρώτη ομάδα αναχωρεί σήμερα.

Περίπου 170 Αυστραλοί, μέλη των ειδικών δυνάμεων, βρίσκονται ήδη στο Ιράκ και συμμετέχουν στην εκπαίδευση των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση