GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

iskra.gr: "Ελλάδα-Ρωσία να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην περιοχή"

Θα γίνει το άλμα στις ελληνορωσικές σχέσεις, αναρωτιέται ο ιστότοπος iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ...

iskra.gr: Ελλάδα-Ρωσία να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην περιοχή

Θα γίνει το άλμα στις ελληνορωσικές σχέσεις, αναρωτιέται ο ιστότοπος iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο με τίτλο «Το στοίχημα της επίσκεψης Miller στην Αθήνα».

Το άρθρο στον ιστότοπο iskra.gr αναφέρει:

«Ο Alexey Miller, επικεφαλής της Gazprom, γιγάντιος κρατικός όμιλος με πυρήνα την εξόρυξη φυσικού αερίου, είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα στη Ρωσία μετά τον Πρόεδρο Πούτιν. Για πολλούς, ίσως, το ισχυρότερο. Η επίσκεψή του στην Αθήνα, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και οι συναντήσεις του με τους Αλ. Τσίπρα και Παναγ. Λαφαζάνη, συνιστούν μια πολιτικοεπιχειρηματική πράξη που υπερβαίνει τις ελληνορωσικές σχέσεις στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα».

«Αποτελεί μείζον ευρωπαϊκό και διεθνές γεγονός. Η επίσκεψη του Alexey Miller στην Αθήνα, αμέσως μετά τις επισκέψεις Λαφαζάνη και ακολούθως Τσίπρα στη Μόσχα και μετά την επιτυχή συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα, δείχνει ότι σημαντικές εξελίξεις και αποφάσεις, ίσως, να επισπεύδονται και από τις δύο πλευρές. Ίσως και γι αυτό ανακοινώθηκε ότι κινούνται, ταυτόχρονα με την επίσκεψη, έρευνες κατά της Gazprom από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού! Αθήνα και Μόσχα έχουν μπροστά τους μια ιστορική ευκαιρία και πρόκληση», επισημαίνει.

«Να ανοίξουν όχι μόνο το δρόμο για τον αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία, πράγμα λίαν σημαντικό αλλά και ένα νέο κεφάλαιο που θα αλλάξει τη μορφή της περιοχής μας και της Ευρώπης. Η ευθύνη για να γίνει αυτό το άλμα βαρύνει περισσότερο ή και κυρίως τη Μόσχα. Η Αθήνα μοιάζει αποφασισμένη. Αυτή που μάλλον πρέπει, στις σημερινές περιστάσεις, να δείξει τόλμη, διορατικότητα και αποφασιστικότητα είναι κυρίως η Ρωσία», υπογραμμίζει.

«Η Ρωσία δεν πρέπει την ύστατη στιγμή να ισορροπήσει ανάμεσα σε γερμανικές πιέσεις και δολώματα, αμερικάνικους εκφοβισμούς και δικές της ανασφάλειες και υποχωρητικές αντιλήψεις. Η Ρωσία οφείλει να αντιληφθεί το timing, τις ανάγκες που επιτάσσει και την ανάγκη να μην διστάσει, να μην οπισθοχωρήσει και να προχωρήσει σε μεγάλες χειρονομίες που θα στέλνουν πολλαπλά μηνύματα», αναφέρει.

«Ο Miller και οι άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν, οφείλουν να δουν μακρύτερα από τον περιορισμένο ορίζοντα των στενών και μυωπικών συμφερόντων της Ρωσίας. Η ρωσική ηγεσία συνολικότερα έχει κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Μαζί με την ελληνική ηγεσία μπορεί άμεσα και με την απαιτούμενη ταχύτητα να το ολοκληρώσει, σε μια συνολική συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με επίκεντρο τον αγωγό φυσικού αερίου και τη χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων που θα υποβοηθήσουν έργα ενεργειακής ανάπτυξης», εξηγεί.

«Την Τρίτη (21/4/15), απείρως περισσότεροι απ’ όσο νομίζουμε και μάλλον σε όλο τον πλανήτη, θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις ελληνορωσικές αθηναϊκές συναντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση