GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters για Eurogroup: Ούτε στο δείπνο δεν πήγε ο Βαρουφάκης

Στο δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup της Παρασκευής και τη στάση την οποία αντιμετώπισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρου...

Reuters για Eurogroup: Ούτε στο δείπνο δεν πήγε ο Βαρουφάκης

Στο δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup της Παρασκευής και τη στάση την οποία αντιμετώπισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης περιέγραψε αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο Reuters.

"Τα λεωφορεία μετέφεραν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής.  Ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια περιπλανήθηκε μόνος του στο σούρουπο", ανέφερε το δημοσίευμα

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε άλλα σχέδια δείπνου, είπε, μετά από το σφυροκόπημα από τις συναντήσεις στο Eurogroup.

Ενώ οι άλλοι υπουργοί είχαν τη φροντίδα από τις συνοδείες τους, ο Βαρουφάκης ήταν μόνος του σε κάθε κίνησή του, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

"Είναι εντελώς απομονωμένος" είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης  στο Reuters. "Δεν ήρθε καν στο δείπνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του", συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Οι υπουργοί των Οικονομικών έφαγαν υπό τους ήχους Λετονικής μουσικής, σολωμό και λαβράκι. Όπως παρατήρησε δημοσιογράφος του Reuters, στο πρωινό πριν τη συνεδρίαση, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν το πρωινό τους από τον μπουφέ.

Όπως σημειώνει το Reuters, ορισμένες χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν ως αποτυχία της Ελλάδας για συμβιβασμό, που ένας υπουργός είπε ότι "μπορεί να είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία".

Ο Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας υπουργός χωρίς γραβάτα, φέρεται ότι ενοχλήθηκε από τους τόνους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε μια ένδειξη της παγωμάρας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως ο "Έλληνας συνάδελφος, αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα".

"Δεν εκπλήσσομαι", είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. "Όταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει". Ο Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι τον προσέβαλλαν οι υπουργοί Οικονομικών στη Ρίγα. "Όλα αυτά είναι ψευδή", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση