GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS για τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ

Να παύσει να κάνει χρήση των ταμειακών αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ για την ενίσχυση της ανεπαρκούς ρευστότητας, και να επιλύσει τα σοβαρά προ...

Να παύσει να κάνει χρήση των ταμειακών αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ για την ενίσχυση της ανεπαρκούς ρευστότητας, και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου των Μηχανικών, όπως αυτά που αφορούν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και στην ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη καλεί με ερώτησή του την κυβέρνηση ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας  Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η ερώτηση, που συνυπογράφουν οι βουλευτές, Καρδίτσης  Κώστας Τσιάρας και Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, απευθύνεται προς τους υπουργούς Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη και Υγείας  Παναγιώτη Κουρουπλή. Στην ερώτηση αναδεικνύονται οι σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία, ενώ επισημαίνεται ότι «η ταχύτατη κατάρρευση των ψευδαισθήσεων, που είχαν δημιουργηθεί σε τμήματα της κοινωνίας υπό την επιρροή των μεγαλεπήβολων προεκλογικών υποσχέσεων, δίνει πια τη θέση της στην κρούση με την πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «η κυβερνητική πολιτική για πάνω από δύο μήνες χαρακτηρίστηκε από την εμμονή στην επικοινωνιακή διαχείριση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, στην σκιαμαχία επί της ονοματολογίας και στη εσκεμμένη ‘‘δημιουργική ασάφεια’’». Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι «η χώρα πλέον να ασφυκτιά κυριολεκτικά από την έλλειψη ρευστότητας, και το κράτος να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τόσο ως προς το χρηματοδοτικό σκέλος όσο και ως προς το δημοσιονομικό. Έτσι, εκτός «από την άτυπη στάση πληρωμών εκ μέρους του ελληνικού κράτους στο τμήμα που αφορά τις οφειλές του προς τρίτους […] χρησιμοποιούνται ήδη τα αποθεματικά Οργανισμών και Ταμείων για την προσωρινή κάλυψη επειγουσών υποχρεώσεων, όπως είναι η πληρωμή συντάξεων και μισθών».

«Η πρακτική αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης» όπως αναφέρεται στην ερώτηση «έχει δημιουργήσει εύλογη αναστάτωση και ανησυχία στους ασφαλισμένους, οι οποίοι και δικαίως διαμαρτύρονται» και παραθέτει την επιστολή, από 30.03.15, του ΤΕΕ τμήμα Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Θεσσαλίας στην οποία αναφέρεται ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή του χρέους χιλιάδες μηχανικοί παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με πενιχρές συντάξεις και αβάσταχτες εισφορές». Αντιθέτως, τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος, παρά τις υποσχέσεις προς τον κλάδο των Μηχανικών -οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ είναι 105.000 ενεργοί Μηχανικοί και περίπου 18.000 συνταξιούχοι- για την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών, δεν έχει γίνει έως σήμερα τίποτε, ενώ η κατάσταση καθίσταται επιδεινούμενη, ιδιαίτερα μετά την απόρριψη, κατά πληροφορίες, της αίτησης του ΤΕΕ προς το ΣτΕ για ακύρωση των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών, που θεσπίστηκαν με τον Ν.3986/2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση