GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Ενθαρρυντική η λίστα των μεταρρυθμίσεων, αλλάζει το κλίμα

Το κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει βελτιωθεί κάπως μετά την υποβολή της τελευταίας...

Spiegel: Ενθαρρυντική η λίστα των μεταρρυθμίσεων, αλλάζει το κλίμα

Το κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει βελτιωθεί κάπως μετά την υποβολή της τελευταίας, "ενθαρρυντικής" λίστας με τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel.

Ακόμα και κάποιοι από τους πλέον σφοδρούς επικριτές της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν πιο αισιόδοξοι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού. "Τα πράγματα φαίνονται καλύτερα", δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μίας από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Και μπορεί οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη να θεωρούνται μη ρεαλιστικές, όμως τουλάχιστον αυτή τη φορά καταγράφονται μεταρρυθμίσεις και παρουσιάζονται χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. "Υπάρχει πρόοδος", αναφέρει εκπρόσωπος των θεσμών, διευκρινίζοντας πάντως πως "είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος".

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα πως, αν και δεν είναι σαφές πώς η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, σε άλλα σημεία φαίνεται πως "ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να σπάσει κάποια ταμπού", και αναφέρεται ενδεικτικά στην πρόθεση της κυβέρνησης να πιέσει τις τράπεζες για πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων.

Πάντως, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν φαν Όβερτφελντ μάλλον δεν ανήκει στους αισιόδοξους. "Δόθηκαν πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν, από τις οποίες καμία δεν τηρήθηκε", υποστηρίζει, και αποκλείει την πιθανότητα να εκταμιευθούν χρήματα απλώς με την εμφάνιση της λίστας, υπογραμμίζοντας πως πρώτα θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν να εγκριθούν από τη Βουλή. Τονίζει εξάλλου πως η Ελλάδα δεν μπορεί να μην εξοφλήσει τη δόση του ΔΝΤ στις 8 Απριλίου, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι πλέον η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη θα ήταν ένα ορατό ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση