GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Η διπλωματία δεν γίνεται έτσι

Με τίτλο «Η διπλωματία δεν γίνεται έτσι» σε άρθρο του το Spiegel αναφέρεται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Η Ελλάδα, γράφει, κινείται στην ...

Spiegel: Η διπλωματία δεν γίνεται έτσι

Με τίτλο «Η διπλωματία δεν γίνεται έτσι» σε άρθρο του το Spiegel αναφέρεται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

Η Ελλάδα, γράφει, κινείται στην εξωτερική της πολιτική με ένα «σπάνιο μείγμα» συμφερόντων και ιδανικών:

«Από τη μία ζητά την αλληλεγγύη των εταίρων και επιχειρηματολογεί σε ηθική βάση όταν μιλά για κατοχικές αποζημιώσεις, και από την άλλη εκφράζει τακτικά απειλές που έχουν μικρό χρόνο ζωής, όπως η απειλή μη αποπληρωμής του ΔΝΤ που γρήγορα διαψεύστηκε για άλλη μία φορά».

Είναι θεμιτή, γράφει, η προσέγγιση της Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους, με τη Ρωσία για μέτρα που θα ελαφρύνουν την πίεση -όπως για παράδειγμα η μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο- αλλά «όχι το στήσιμο της επίσκεψης στη Μόσχα ως κίνηση απειλής απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους».

Δείχνοντας και στις πρόσφατες αναφορές του Πάνου Καμμένου «που είπε πως αν δεν υπάρξει συνεννόηση, θα κλείσει συμφωνία με όποιον μπορεί, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα ή την Ινδία», το περιοδικό υπογραμμίζει: «Δεν λειτουργεί έτσι η εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση