GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά εν όψει του κρίσιμου Εurogroup

Στενεύουν μέρα με τη μέρα τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λ...

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά εν όψει του κρίσιμου Εurogroup

Στενεύουν μέρα με τη μέρα τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τη μέρα εκείνη συνεδριάζει άτυπα το Εurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Παρότι ελληνική κυβέρνηση και πιστωτές φαίνεται να έχουν βρει κοινή γλώσσα, ανοιχτά ζητήματα παραμένουν για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ, τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι προστέθηκαν και οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Brussels Group, και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προχωρά σε νέους φόρους ή περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά και τα Brussels Group θα συνεδριάζουν σχεδόν μέρα παρά μέρα για να προχωρούν τα θέματα ένα - ένα.

Η ελληνική πλευρά πάντως στη λίστα των μέτρων που προτείνει δεν συμπεριλαμβάνει αυξήσεις στον ΦΠΑ, ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ ανοιχτό ζήτημα παραμένουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση