GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

WSJ: Η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα

Στο τι πρόκειται ενδεχομένως να συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, αναφέρεται άρθρο του Ρίτσαρντ Μπάργουελ (οικονομολόγος στην Royal...

WSJ: Η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα

Στο τι πρόκειται ενδεχομένως να συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, αναφέρεται άρθρο του Ρίτσαρντ Μπάργουελ (οικονομολόγος στην Royal Bank of Scotland) στη Wall Street Journal, με τίτλο: «Η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζει, «το Grexit θα έχει ευρύτατες συνέπειες για την ευρωζώνη, αποδυναμώνοντας ορισμένες πτυχές από τους δεσμούς που συνδέουν το ενιαίο νόμισμα, ενώ θα ενισχυθούν άλλες».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «η τελευταία εκδοχή θα κυριαρχήσει, μειώνοντας την πιθανότητα ότι και άλλες χώρες θα αποχωρήσουν από το ευρώ. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά από προηγούμενα που ενδέχεται να επηρεάσουν το πώς οι πολίτες ψηφίζουν και πως οι πολιτικοί συμπεριφέρονται στην Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων, διατυπώνει και την άποψη ότι «αν οι Έλληνες επιλέξουν την έξοδο από το ευρώ με δημοψήφισμα, θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι πολίτες και όχι οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί στη Φρανκφούρτη, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο κρατούν το πεπρωμένο του ευρώ στα χέρια τους.

Αλλά, αν είναι οι Έλληνες πολιτικοί να πάρουν την απόφαση περί εξόδου, βάσει της εκλογικής εντολής που έλαβαν και όχι δημοψηφίσματος, αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ψηφοφόρους σε άλλες χώρες να σκεφτούν σοβαρά πριν ψηφίσουν πολιτικούς που είναι κατά της λιτότητας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση