GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλαδικές 2015: Ο αντιπρόεδρος των φυσικών για τα θέματα

Του Γιώργου Λαμπίρη "Θέματα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για κάποιον, ο οποίος ήταν διαβασμένος", χαρακτήρισε τα ζητήματα που τέθ...

Πανελλαδικές 2015: Ο αντιπρόεδρος των φυσικών για τα θέματα

Του Γιώργου Λαμπίρη

"Θέματα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για κάποιον, ο οποίος ήταν διαβασμένος", χαρακτήρισε τα ζητήματα που τέθηκαν προς εξέταση στο μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης.

"Στα θέματα γινόταν αναφορά σε απόψεις επιστημόνων. Το ερώτημα ανέφερε συγκεκριμένα ότι 'ο επιστήμονας ανακάλυψε τα συγκεκριμένα σημεία' και ζητούσε από τους υποψηφίους να αναπτύξουν τη κριτική τους ικανότητα και να αναφέρουν με ποιον τρόπο το προσεγγίζουν, γεγονός που φέρνει μία πρωτοτυπία στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων", σημειώνει ο αντιπρόεδρος των φυσικών.

Όπως επισημαίνει η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι οι μαθητές δεν εξετάζονται μόνο στο εάν έχουν αφομοιώσει τους νόμους της φυσικής, αποστηθίζοντάς τους, αλλά και στο εάν έχουν μελετήσει τις διεργασίες στο χώρο της επιστήμης. "Ένας μαθητής, ο οποίος έχει διαβάσει, παρά το γεγονός ότι επειδή κάποιοι θεωρούν τη φυσική δύσκολο μάθημα και δεν την επιλέγουν, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα θέματα. Ήταν αντιμετωπίσιμα και βατά".

"Ήταν ένα είδος περιηγήσης στο μάθημα και μπορούσε να διακριθεί εκείνος, ο οποίος διέθετε την κριτική ικανότητα, ξεφεύγοντας από μία στείρα αντιμετώπιση των θεμάτων", συμπληρώνει ο κύριος Φιλντίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση