GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνγκελα Μέρκελ, η ισχυρότερη γυναίκα (και) για το 2015

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, μπροστά από την Χί...

Άνγκελα Μέρκελ, η ισχυρότερη γυναίκα (και) για το 2015
H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, και τη φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση και την ακολουθεί η Μέρι Μπάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors.

Η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έπεσε από την πέμπτη στην έκτη θέση και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ είναι έβδομη στην κατάταξη.

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έχει καταλάβει την 10η θέση, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ τη 16η θέση, η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ την 27η θέση.

Η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατατάσσεται 36η, η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς είναι 40ή.

Είναι η δέκατη φορά που η Άγγελα Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο. “Ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 μία τρίτη θητεία διάρκειας 4 ετών, επικεφαλής της πλέον δυναμικής οικονομίας της Ευρώπης και είναι η παλαιότερη αιρετή σε μία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” εξήγησε το Forbes, που υπογραμμίζει επίσης ότι η Γερμανίδα καγκελάριος “αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα μία ύφεση σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης” και βρίσκεται “στο επίκεντρο των προσπαθειών με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να επανεκκινήσει την οικονομία της”.

Μία μόνο γυναίκα μπορεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Άνγκελα Μέρκελ το 2016, το νούμερο δύο του καταλόγου, προσθέτει το Forbes. Η Χίλαρι Κλίντον, που έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, βρισκόταν τον περασμένο χρόνο στην έκτη θέση του ετήσιου καταλόγου των 100 ισχυρότερων γυναικών του κόσμου.

Δέκα εννέα γυναίκες εισήλθαν για πρώτη φορά στον κατάλογο, περιλαμβανομένης της τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ, η οποία στα 25 της χρόνια είναι επίσης η νεαρότερη γυναίκα της κατάταξης.

Φέτος, 59 είναι Αμερικανίδες, 18 προέρχονται από χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, 12 από χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν επίσης 4 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, 4 από τη Μέση Ανατολή και 3 από την Αφρική.

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των δημοσίων σχέσεων, της οικονομίας, των μέσων ενημέρωσης, του κόσμου του θεάματος, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή έχουν περιουσία δισεκατομμυρίων. Η ισχύς τους καθορίζεται από το Forbes σε σχέση με την περιουσία τους, τη δύναμή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τις σφαίρες επιρροής τους.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 8 αρχηγοί κρατών και 15 δισεκατομμυριούχες. Την 41η θέση του καταλόγου καταλαμβάνει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι “ισχυρές” του πλανήτη έχουν 475 εκατομμύρια ακόλουθους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Από τον κόσμο του θεάματος, η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι 12η στον κατάλογο, η Μπιγιονσέ 21η, η Έλεν ντε Τζένερις 50ή, η Αντζελίνα Τζολί 54η, η Σοφία Βεργκάρα επίσης 54η και η Σακίρα 81η.

Μεταξύ εκείνων που έχασαν την θέση τους στον φετινό κατάλογο είναι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι και η καλλονή από τη Βραζιλία Ζιζέλ Μπούντχεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση