GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 η Σάμος

Την υποψηφιότητα της Σάμου για την ανακήρυξή της σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 παρουσίασε στην αίθουσα τελετών του δήμ...

Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 η Σάμος
Την υποψηφιότητα της Σάμου για την ανακήρυξή της σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 παρουσίασε στην αίθουσα τελετών του δήμου, παρουσία στελεχών του Δήμου, εκπροσώπων φορέων αλλά και απλών πολιτών, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο δήμαρχος εξήγησε την ιδέα και τις λεπτομέρειες μιας τέτοιας διεκδίκησης, καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν για το νησί, τόσο αν ανακηρυχθεί τελικά στην επιλογή που θα γίνει το 2016 και το 2017 τμηματικά, όσο και για το ενδιάμεσο διάστημα της προετοιμασίας του φακέλου και στη συνέχεια. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που θα υπάρξει, μπορεί το νησί να παλέψει την υποψηφιότητα του, αρκεί να το πιστέψουν πρώτα οι πολίτες και να συστρατευθούν στην ιδέα.

Τις λεπτομέρειες της διεκδίκησης παρουσίασε η συμπαραστάτης του δημότη, στον δήμο Σάμου Έλενα Χουσνή, σύμφωνα με το project του υπουργείου, εξηγώντας κάθε πτυχή της όλης προσπάθειας και τι απαιτεί.

Μια καταγραφή των πολιτιστικών υποδομών, καθώς και των έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και αυτών που έχουν προταθεί για ένταξη, παρουσίασε στη συνέχεια η πολιτική μηχανικός του δήμου Αγγέλα Καζάκου.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία ακούστηκαν διάφορες απόψεις και διατυπώθηκαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό. Από πλευράς δήμου ζητήθηκε να υπάρξουν από το ακροατήριο εθελοντές που θα αποτελέσουν την πρώτη προσωρινή επιτροπή, και δόθηκαν οδηγίες για το πού μπορεί όποιος έχει κάποια πρόταση, να την καταθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση