GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Λαϊκό Κόμμα έχει το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 20 ετών

Το κυβερνών κεντροδεξιό ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε τις περισσότερες ψήφους στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές, όμως στις πε...

Το Λαϊκό Κόμμα έχει το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 20 ετών

Το κυβερνών κεντροδεξιό ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε τις περισσότερες ψήφους στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές, όμως στις περισσότερες αναμετρήσεις απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία, καθώς νέα κόμματα σημείωσαν άνοδο σε όλη τη χώρα, έδειξαν τα έξιτ-πολ.

Το PP φαίνεται ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στα προπύργιά του, τη Μαδρίτη και τη Βαλένθια. Οδεύει προς το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει φέρει από το 1991 σε πανεθνικές δημοτικές εκλογές, όπως φαίνεται από τα επίσημα δεδομένα με καταμετρημένο το 80% των ψήφων.

Το PP θα εξακολουθήσει να είναι το κόμμα με το υψηλότερο ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, καθώς κερδίζει το 26,5% των ψήφων, περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ' ό,τι στις προηγούμενες εκλογές το 2011, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές έρχονται δεύτεροι με μικρή διαφορά, καθώς κερδίζουν 25,5%, έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Οι σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση