GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτώθηκαν 2 παιδιά κατά την αεροπορική εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ

Δύο παιδιά πιθανότατα σκοτώθηκαν από αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία το Νοέμβριο, δήλωσαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ...

Σκοτώθηκαν 2 παιδιά κατά την αεροπορική εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ Δύο παιδιά πιθανότατα σκοτώθηκαν από αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία το Νοέμβριο, δήλωσαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που το Πεντάγωνο παραδέχεται απώλειες άμαχου πληθυσμού από την έναρξη της αεροπορικής εκστρατείας ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού είπε σε ανακοίνωση ότι μια έρευνα που έκανε για απώλειες αμάχων κατά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου ενάντια στην ομάδα Χορασάν, που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, είχε επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δύο άμαχοι ενήλικες που ζούσαν κοντά στους στόχους είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

Ο στρατός διερεύνησε 46 διαφορετικές αναφορές για απώλειες αμάχων από τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του Πενταγώνου. Από αυτές, οι 35 αποδείχθηκαν είτε αβάσιμες ή χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση. Τρεις αναφορές, που σχετίζονται με τρία διαφορετικά επεισόδια, βρίσκονται υπό διερεύνηση ακόμα ενώ η εγκυρότητα έξι άλλων ελέγχεται, είπε.

Οι πιθανοί θάνατοι των παιδιών έγιναν κατά τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις ενάντια της ομάδας Χορασάν στις 5 και 6 Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Χάριμ, είπε η κεντρική διοίκηση. Ανάμεσα στα συμπεράσματα της διερεύνησης ήταν το ότι ο αμερικανικός στρατός χτύπησε τους στόχους του - κτίρια τα οποία πιστεύει πως χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για στρατιωτικούς σκοπούς - με ακρίβεια, δημιουργώντας δευτερεύουσες εκρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση