GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%

Το σενάριο να αυξήσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης επεξεργάζεται η κυβέρνηση το οποίο μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ. Σύμφωνα με...

Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%

Το σενάριο να αυξήσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης επεξεργάζεται η κυβέρνηση το οποίο μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με αυτό εξετάζεται η κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από 1-1-2015 για ύψος ετήσιου εισοδήματος πάνω από 50.000 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει αύξηση της παρακράτησης στις μηνιαίες αποδοχές.

Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις για τη νομοθετική εφαρμογή του μέτρου θα ληφθούν σε συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και, όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην εφαρμογή νέων φορολογικών μέτρων πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το "Έθνος" υπάρχουν εισηγήσεις να αυξηθεί η ειδική εισφορά για τα εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με ταυτόχρονη αλλαγή της υφιστάμενης κλίμακας, ωστόσο για την ώρα αυτό το σενάριο μπήκε στο... ψυγείο.

Με βάση το βασικό σενάριο για ένα μισθωτό του ιδιωτικού τομέα με ετήσιες μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.642 ευρώ η εισφορά θα αυξηθεί κατά 459 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση