GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ!

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη στο Νεπάλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται περίπ...

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη στο Νεπάλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται περίπου 52 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον φονικό σεισμό των 7.9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 25 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Έβερεστ, και σε βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων. Ο σεισμός είναι ο 5ος και ισχυρότερος που έγινε αισθητός στην περιοχή τις τελευταίες 15 ώρες.


Η σεισμική δόνηση έσπειρε τον πανικό όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια, αλλά και οι κάτοικοι του Δελχί. Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως διατίθενται να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται στην πληγείσα περιοχή.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε την μέτρηση του μεγέθους της δόνησης από 7,1 σε 7,4. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τις αρχές, έχουν καταγραφεί μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Παράλληλα, το Γεωλογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ακολούθησαν ακόμη τρεις μετασεισμοί, 5.6, 5.3 και 6.3 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση