GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ραχήλ Μακρή είναι στο Τόκιο και έζησε τον σεισμό των 8,5 Ρίχτερ

Η Ραχήλ Μακρή, βρίσκεται στην Ιαπωνική πρωτεύουσα συμμετέχοντας στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου νέων βουλευτών με θέμα, «Δημοκρα...

Η Ραχήλ Μακρή είναι στο Τόκιο και έζησε τον σεισμό των 8,5 Ρίχτερ
Η Ραχήλ Μακρή, βρίσκεται στην Ιαπωνική πρωτεύουσα συμμετέχοντας στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου νέων βουλευτών με θέμα, «Δημοκρατία, Ειρήνη, Ευημερία».
Η βουλευτής Κοζάνης έγινε αυτόπτης μάρτυρας του τρόμου που επικράτησε στο Τόκιο το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) λόγω του ισχυρού σεισμού.
Ανήσυχη καθώς όπως παραδέχεται «δεν έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοιο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κατέβει στον κήπο του κτιρίου αλλά αυτό αρχικά της απαγορεύτηκε καθώς αυτή είναι η πολιτική των ιαπωνικών αρχών.
Μέσα στην ταραχή της η βουλευτής Κοζάνης γράφει για «τρεις φορές σεισμό» αλλά τελικά καθησυχάζει τους φίλους της γράφοντας «όλα καλά».

Παρά την ταραχή της, πάντως, η κυρία Μάκρη πρόλαβε να βγάλει μια φωτογραφία του κτηρίου στο οποίο βρισκόταν την ώρα του σεισμού.

Σημειώνεται ότι η σεισμική δόνηση των 8,5 βαθμών (κατά το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, 7,8 Ρίχτερ κατά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο) είχε επίκεντρο τις νήσους Ογκασαουάρα νότια του Τόκιο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας και είχε εστιακό βάθος 590 χιλιομέτρων.
Τα κτίρια στην πρωτεύουσα ταρακουνήθηκαν για περίπου 1 λεπτό γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας (20:30 τοπική ώρα) μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co γνωστοποίησε ότι δεν έχουν καταγραφθεί προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οι διάδρομοι προσγείωσης- απογείωσης στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο λειτουργούν κανονικά, διακόπηκαν ωστόσο τα δρομολόγια της υπερταχείας που συνδέει το Τόκιο με την Οζάκα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, μετέδωσε το NHK.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση