GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλοκάρει και τον εκσυγχρονισμό του «Amber Alert» ο Σπίρτζης...

«Μπλοκάρει» τον εκσυγχρονισμό του «Amber Alert» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς απέρριψε ...

«Μπλοκάρει» τον εκσυγχρονισμό του «Amber Alert» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς απέρριψε αίτηση χρηματοδότησης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την επέκτασή του – ένα έργο ύψους 725.700 ευρώ, από το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» για όσους γνωρίζουν από τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων η εν λόγω απόφαση προκάλεσε σοκ, την ώρα μάλιστα που ο κ. Σπίρτζης δεν έχει αναλάβει επίσημα όλες τις αρμοδιότητές του και ως εκ τούτου δεν έχει δει από κοντά σχεδόν κανένα διοικητή ΔΕΚΟ του υπουργείου του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στους διαδρόμους του υπουργείου ακούγεται ότι ο αν. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ενδιαφέρεται μόνο για τις Υποδομές.
Υπογραμμίζεται ότι η πράξη (που τελικώς απερρίφθη από τον κ. Σπίρτζη) με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)», ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων που πλέον έχει λάβει διαστάσεις στην ευρύτερη Βαλκανική.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται «η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης “Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)”… δημόσιας δαπάνης 725.700 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 152.579/ΨΣ5891-Α2 / 23-10-2014. Πρόσκλησης “Ψηφιακές Δράσεις για ομάδες πολιτών που βρίσκονται αποκλειστικά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τους κάτωθι λόγους: Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:
Η προτεινόμενη πράξη είναι μη χωροθετούμενη, ασαφής και δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρονοδιαγράμματος που έχουν τεθεί και εφαρμόζει μέχρι σήμερα η ΕΥΔ.ΕΠ.ΨΣ. Ειδικότερα, η πράξη δεν είναι δυνατόν να χωροθετηθεί όπως προϋποθέτει η Πρόσκληση 58, καθώς η διασυνοριακότητα με τη γειτονική Βουλγαρία δεν αποκλείει την ενδεχόμενη συνεργασία και με άλλες δομές του συλλόγου σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι εφικτή η χωροθετούμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας μόνο για τις 8 Περιφέρειες της ΨΣ, ενώ τα οχήματα της δράσης δυνητικά δεν μπορούν να περιορίσουν τη δράση τους σε συγκεκριμένες μόνο Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση