GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από την πρόταση για επιβολή τέλους στις αναλήψεις μέσω ATMs! Την απέσυρε ο Βαρουφάκης...

Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποσύρθηκε, μετά τις...

Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις προτάσεις περί ενδεχόμενης επιβολής ενός μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών, μέσω ATMs, το οικονομικό επιτελείο τις αποσύρει... με συνοπτικές διαδικασίες!
Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως η εν λόγω πρόταση ήταν πρόταση των δανειστών και πως η ελληνική πλευρά διαφώνησε από την πρώτη στιγμή.
Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.
Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.
Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.
(Φωτογραφία: Sooc.gr)

3 σχόλια

  1. Οι εκλογές στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν πως η Ευρώπη πάει για φούντο

    “Ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει”, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. “Αυτό που μας λένε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία και των δημοτικών στην Ισπανία, αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο είναι πως είναι ανάγκη να αλλάξουμε το ευρωπαϊκό όνειρό μας, αν θέλουμε να το σώσουμε”, δήλωσε η Μογκερίνι, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού της απονεμήθηκε στη Ρώμη το βραβείο του Ινστιτούτου Μελετών Διεθνούς Πολιτικής (ISPI). Οι Ισπανοί απηύθυναν χθες το βράδυ αυστηρή προειδοποίηση στο πολιτικό κατεστημένο, ανοίγοντας στους “αγανακτισμένους” τις θύρες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις οποίες το κόμμα Podemos επιβεβαίωσε συνολικά την τρίτη θέση του.

    Στην Πολωνία αντίθετα, οι ψηφοφόροι εξέλεξαν επικεφαλής του κράτους τον συντηρητικό ευρωσκεπτικιστή Αντρέι Ντούντα, μια νίκη που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία του μέντορά του, του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, αρχηγού του λαϊκιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο. “Ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει”, δήλωσε επίσης ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Rtv38 της Τοσκάνης.

    Πληηροφοριεσ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξένη Δημοσκόπηση....

    Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.bridgingeurope.net και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, και συνεχώς διευρύνει το χάσμα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτώση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο του 3% έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορία του και χρειάζεται να λάβει αποφάσεις Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή χάνει δυνάμεις αν και διατηρεί μια σημαντική θεση, ενώ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ χάνει δυνάμεις, καθώς αγωνίζεται να καθορίσει την ιδεολογική- πολιτική του ταυτότητα.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κεφαλαιοποιούν σημαντικά την συμβίωση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό τους. Συγκεκριμένα στην έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν:

    ΣΥΡΙΖΑ: 44,6%

    ΝΔ:12,2%

    ΑΝΕΛ:8,8%

    ΧΑ:5,5%

    ΠΟΤΑΜΙ:4,7%

    ΠΑΣΟΚ:2,2%

    ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ:6,3%

    ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ: 15,5%

    Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι περισσότεροι από 2 στους 3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 είναι επικριτικοί προς το μέτωπο της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι είναι προκατειλημμένοι αρνητικά και δεν έχουν λογική πολιτική θεση. Μαζί με την εκτόξευση της εκλογικής ςτου ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα κύρια αποτελέσματα που κεντρίζουν την προσοχή: το ένα είναι η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος (CP) από τη δημοσκόπηση και το δεύτερο είναι το πολιτικό κενό που δημιουργεί αίτημα για δημιουργία ενός νέου κόμματος στην πολιτική ζωή.

    Η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους λόγους:

    α. το ποσοστό που έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή χάνεται μέσα στους αναποφάσιστους

    β. Το ΚΚΕ είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο στην εσωτερική πολιτική (βάση παρουσίας και αναφορών καθώς και σε social media)

    γ. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού σώματος που το στήριξαν στο παρελθόν.

    Σε ότι άφορα εκείνους που προτιμούν να ψηφίσουν για ένα νέο κόμμα που θα φέρνει μια φρέσκια διάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή.

    Από την οπτική τουwww.bridgingeurope.net, αυτό το 6.3%, συγκεντρώνει κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που ασφυκτιούν ανάμεσα στο παλιό δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ειδικότερα δεν αισθάνονται άνετα με την ηγεσία των δύο κομμάτων), αλλά σίγουρα δεν υποστηρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές αναφορές του, και τις πολιτικές του θέσεις. Η δημοσκόπηση έγινε για το www.bridgingeurope.net τον προηγούμενο μήνα και δεν έτυχε δημοσιότητας στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση