GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ ζητούν από την Ελλάδα οι θεσμοί

Πιο ανεξάρτητη θέλουν την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) οι θεσμοί που μάλιστα ζητούν από την Αθήνα την ψήφιση νομοσχεδίου που θα εν...

Πιο ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ ζητούν από την Ελλάδα οι θεσμοί

Πιο ανεξάρτητη θέλουν την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) οι θεσμοί που μάλιστα ζητούν από την Αθήνα την ψήφιση νομοσχεδίου που θα ενισχύει την ανεξαρτησία της Αρχής.

Κατά τις διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας στο Brussels Group ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά σχέδιο νόμου που θα επιφέρει αλλαγές στο ν. 3832/2010 για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί, η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει για την ΕΛΣΤΑΤ την πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων για την αξιοπιστία των στατιστικών, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των διεθνών στατιστικών προτύπων, την οχύρωση της επαγγελματικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και την υπεράσπισή των ελληνικών στατιστικών στοιχείων εναντίον οποιωνδήποτε "προσπαθειών υπονομεύσεως" της αξιοπιστίας τους.

Στόχος της πρότασης νόμου είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία, η ελληνική νομοθεσία να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή οδηγία περί του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος και να μην υπάρξει καμία άλλη υπαναχώρηση ή διάταξη στο προαναφερθέν σχέδιο νομού που να δίνει οποιαδήποτε "ασυλία" στην ΕΛΣΤΑΤ για λάθη και παραλείψεις προηγουμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση