GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αλήθεια για τη «μάχη» της Μέρκελ με τον Σόιμπλε

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ Οι διαφορές μεταξύ Μέρκελ - Σόιμπλε είναι αμελητέες, κυρίως σε επίπεδο ύφους και όχι ουσίας, υποστηρίζουν Γερμανοί ανα...

Οι διαφορές μεταξύ Μέρκελ - Σόιμπλε είναι αμελητέες, κυρίως σε επίπεδο ύφους και όχι ουσίας, υποστηρίζουν Γερμανοί αναλυτές.

Την περασμένη Τρίτη η εφημερίδα Welt, η σοβαρή εκδοχή της Bild, που επίσης ανήκει στον όμιλο Αξελ Σπρίνγκερ, φιλοξένησε άρθρο με τίτλο «Μονομαχία Μέρκελ - Σόιμπλε περί Grexit». «Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαφωνούν: Η Μέρκελ θέλει ηπιότητα έναντι της Αθήνας, ο Σόιμπλε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το Grexit. Ασαφές παραμένει ποιος θα επικρατήσει. Εκείνη έχει περισσότερη εξουσία, εκείνος έναν ισχυρό σύμμαχο», το ΔΝΤ, επισήμανε η εφημερίδα.

Ισχύει πράγματι ότι οι δύο ισχυρότεροι πολιτικοί της Ευρώπης ξιφουλκούν για τα μάτια μας μόνο ή πρόκειται για ένα ακόμη déjà vu της γνωστής διανομής ρόλων μεταξύ τους: «καλός μπάτσος» η Μέρκελ - «κακός μπάτσος» ο Σόιμπλε; Γερμανοί αναλυτές καγχάζουν ειρωνικά σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις, θεωρώντας ότι οι διαφορές είναι αμελητέες και περιορίζονται κυρίως σε επίπεδο ύφους και όχι ουσίας.

«Είναι ένα αδύναμο ρεπορτάζ με αμφισβητούμενες πηγές», αναφέρει ένας εξ αυτών, που έχει πολύ σοβαρή πρόσβαση στο υπουργείο Οικονομικών. «Η καγκελάριος είναι εξίσου αγανακτισμένη με τον Σόιμπλε για τη συμπεριφορά της κυβέρνησής σας», επισημαίνει στην «Κ». «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφασίσει κάτι παρακάμπτοντας τον Σόιμπλε. Εκείνος εκπροσωπεί την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και μάλλον και της συντηρητικής παράταξης στο Μπούντεσταγκ. Ακόμη κι αν το ήθελε η Μέρκελ, δεν θα μπορούσε να τον αγνοήσει. Αλλά ούτε καν ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς δεν θέλει να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση της», εξηγεί.

Οι ίδιες πηγές αμφισβητούν το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι η Μέρκελ ήταν εκείνη η οποία πριν από πέντε χρόνια ήθελε οπωσδήποτε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας, προκειμένου να τίθενται αυστηροί όροι για την αποπληρωμή κάθε δόσης. «Παρεμπιπτόντως ο Σόιμπλε ήταν τότε κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ. Γι’ αυτό μην υπολογίζετε ότι η Μέρκελ ακολουθεί μαλακή στάση. Κι εκείνη έχει τα χέρια δεμένα». Mε δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν συμμετοχή του ΔΝΤ για να συνεχίσουν τη βοήθειά τους προς την Ελλάδα, «αυτό θα γίνει εξαιρετικά απίθανο, αν η κυβέρνησή σας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ», τονίζουν.

Αν όντως επαληθευθεί η δεύτερη εκδοχή της διανομής ρόλων, ο «κακός» Σόιμπλε θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο πολύτιμος από την ήπια καγκελάριο. Διότι στόχος αυτής της σκληρής στάσης είναι να απορροφάει τους κραδασμούς στο εσωτερικό του κόμματός του και να νομιμοποιεί στα μάτια της κοινής γνώμης την πολιτική διάσωσης. Η συμβολή του προς αυτήν την κατεύθυνση επιβεβαιώθηκε και πριν από την τελευταία ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος όταν μετά το δικό του «μασάζ» προς τους βουλευτές της παράταξής του, οι αντάρτες περιορίστηκαν στους 29.
Στην επόμενη ψηφοφορία, όμως, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, αφού οι δυνάμει διαφωνούντες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 100.

Οι εκπρόσωποι του «όχι»
Ο Κλάους Πέτερ Βιλς είναι ένας από τους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών που ψηφίζει συστηματικά «όχι» σε οιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα. Κληθείς από την «Κ» να σχολιάσει την παραίτηση του ηγετικού στελέχους των Χριστιανοκοινωνιστών, Πέτερ Γκάουβαϊλερ, ο οποίος σημειωτέον άφησε την έδρα του λόγω απόκλισης από την επίσημη γραμμή στο ζήτημα της Ελλάδας, απάντησε:

«Ειδικά η τελευταία ψηφοφορία για την Ελλάδα με συνολικά 29 “όχι” από τις τάξεις Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (ανάμεσά τους πολλοί νεαροί συνάδελφοι) και οι πάνω από 100 δηλώσεις εναντίον ενός νέου πακέτου βοήθειας μού δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο. Είναι υπερβολικά σημαντικό να αντανακλάται και στο Κοινοβούλιο η επικριτική άποψη της κοινής γνώμης για τα ευρωπαϊκά μέτρα διάσωσης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εκπροσωπείται αυτή από το Κόμμα της Αριστεράς... Θα συνεχίσω να προσπαθώ να φέρω το κόμμα μου στην ορθή πορεία».

Εχει ενδιαφέρον ότι τέτοιου είδους θέσεις ήταν πριν από μερικά χρόνια περιθωριακές, εκπροσωπούνταν μόνο από τον κ. Βιλς και κάποιους ομοϊδεάτες συναδέλφους του. Τώρα σχεδόν το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών φέρεται έτοιμο να καταψηφίσει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

4 σχόλια

  1. Αυτή η Ε.Ε έχει λέπρα ,θα πρέπει να φύγομε όσο είναι καιρός....

    Η διαπραγμάτευση ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΜΑΚΡΙΆ ότι είναι ένα μεγάλο ΠΑΡΑΜΎΘΙ ο λαός έχει δώσει το αίμα του το να αποπληρώνει δάνεια , τους ανεχόμαστε να σας χλευάζουν, να σας κοροϊδεύουν, να σας απειλούν... Ο ΣΎΡΙΖΑ ΑΝΤΊ να πάει μόλις Βγήκαν κυβέρνηση και να τους πουν ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ (αυτά που έλεγαν προεκλογικά) τα θέλετε; ...δεν θέλετε; να μας το απαντήσετε σε 10 ήμερες...ΑΝΤΊ αυτού τι έκαναν; την τρόικα Brussels Group και κάθε αύριο κλείνει η συμφωνία... Κύριοι 3.500.000 εκατομμύρια Ελληνες έχουν χεσμένη την Ευρώπη και το ευρώ τους...μέσα στην Ε.Ε ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΖΩΉ, η νομίζετε ότι θα μας αφήσει η Γερμάνια η Γαλλία να φτιάξουμε καμιά βιομηχανία;; ΚΟΎΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΎΝΑΓΕ μας θέλουν σερβιτόρους , μπάρμαν, μαγείρους, καμαριέρες, πουτάνες, ταξιτζήδες,σκουπιδιάριδες, ΘΑ έχουν όπως έχουν 150.000 χιλιάδες δραγουμάνους Ελληνες να μας μαστιγώνουν και θα είναι ΑΥΤΟΊ τα αφεντικά παντού ...

    Ακούω τους τους μικρομεσαίους και γελάω δηλαδή τι θα κάνουν; θα ανοίξουν ΕΒΓΑ να ανταγωνιστούν τα υπερσούπερ μάρκετ;;

    Αυτός Ο ΣΥΡΙΖΑ τι νέο μας φέρνει; τα έχουν σκεφτεί ΚΑΛΆ;.... Φέρνει σε όλα τα στρώματα οριζοντίους φόρους με το ΦΠΑ , δέχεται όλα τα μνημόνια και τα χρέη τους; , δέχεται μύωσης συντάξεων; αύξησης ορίων ηλικίας; κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτωνς κατάργηση 13 σύνταξης που αν ανοίξουν τα μάτια τους θα δουν ότι έχουν πλήρωση οι εργαζόμενοι εισφορές για ΑΥΤΆ τα (δώρα).... αφήνουν τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε γιαπιά, η και που είναι ακόμα αυθαίρετα διότι τους ζητούν 100 φόρες την άξια τους για να νομιμοποιηθούν, ειδικά αν είναι σε οικόπεδα (γήπεδα) εξ αδιαιρέτου...Όμως αν έχεις 5.000.000 πέντε εκατομμύρια μαύρα από ΧΑΣΊΣΙ Η ΛΗΣΤΕΙΕΣ στο Εξωτερικό τα ξεπλύνεις με 15% φόρο δ.λ με κάτι χιλιάδες ευρώ !!!!! ΝΑ ΦΆΤΕ ΣΚΑΤΆ ΡΕ που θα τα φάτε, αλλά πρώτα θα θα φάτε πολλές ντομάτες ως διαπραγματευτές....

    Τώρα αν έχεις καταλάβει Ελληνικέ ΛΑΕ θέλουν να τους ξεπλύνουν όλους με κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ ΔΗΛΑΔΉ.. ΌΧΙ ΚΎΡΙΟΙ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΉ ΡΉΞΗ...

    ΘΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος είπε... 1 Ιουν 2015, 12:18:00 π.μ.
    Δεν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ντόρας Μπακογιάννη?

    «Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (29 Μαίου 2015), φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο έλεγχο του κεφαλαίου, όπως συνέβη και στην Κύπρο … Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή », δήλωσε στον ” Σκάι ” (25 Μαίου 2015) η βουλευτής της ” Νέας Δημοκρατίας ” Ντόρα Μπακογιάννη.

    Εάν τέτοιες δηλώσεις, που φοβίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, αδειάζουν τις Τράπεζες κλπ, AN γίνονταν π.χ. στις ΗΠΑ και οι ” προφητείες ” δεν επαληθεύονταν, σίγουρα … χειροπέδες και ” ψειρού ”. Στο ελλαδιστάν -με την ημιανύπαρκτη ελεγχόμενη ” δικαιοσύνη ” – ποιός δουλοπρεπής, π.χ. υπουργός, τολμά να πράξει το αυτονόητο?”... αναρωτιόμαστε κι εμείς για τα όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη, της φατρίας των πολιτικών ηγητόρων της ΝΔ που διέλυσαν τη χώρα....ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΏΡΑ ΘΈΛΟΥΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙ για να γίνουμε όλοι ΧΑΖΟΊ σε αυτή την χώρα ..


    Επαναλαμβάνουμε προς τους εισαγγελείς της χώρας που κάνουν ότι δεν ακούν και δεν βλέπουν τελευταία αλλά μερικές φορές κάνουν ότι δεν διαβάζουν: “Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι οτι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Πιστεύω όμως, πρόσθεσε, ότι ο κ. Τσίιπρας θα φέρει ως την Παρασκευή μία συμφωνία.

    Η πρώην Υπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

    Εαν οι τράπεζες ανοίξουν κανονικά παρέχοντας τις συνήθεις υπηρεσίες, η κυρία Μπακογιάννη πρέπει να διωχθεί ποινικα ναι ή ου;; ρε απατέώνες δικαστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.

    Μετά τη παρέμβαση του Ε. Βενιζέλου (σ.σ. λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;) για νέα κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς εκλογές, αλλά και τις χαρακτηριστικές χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη ο οποίος τόνισε ότι θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει, τη σκυτάλη της δήθεν «εθνικής ενότητας» παρέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά". «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τη θέση αυτή ανέλυσε διεξοδικά και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ρ/σ Real fm ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Πάντως, ενδιαφέρον (!) παρουσιάζουν και οι νέες δηλώσεις του Προέδρου του «Ποταμιού», ο οποίος σχολίασε ότι «Το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. Άρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία».

    Είναι φανερό ότι τόσο οι ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ όσο και η «τρόικα εσωτερικού» απεργάζονται τέτοια σενάρια με σκοπό τη δημιουργία μιας κυβέρνησης των ... «προθύμων», χωρίς ενοχλητικά «αριστερίστικα βαρίδια» και φυσικά χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση όπως το συνηθίζουν (βλ. και κυβέρνηση Παπαδήμου). Κι όλα αυτά , μόλις, τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

    Η κυβέρνηση αυτή, φυσικά, δεν θα απηχεί τη λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και θα έχει ως μόνη αποστολή την ικανοποίηση των συμφερόντων των δανειστών....

    h μαύρη προπαγάνδα των καναλιών και με τις νεο-φιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δρομολόγησαν αυτή την κατάσταση και σε συνεργασία με τους δανειστές να εκμηδενίσουν στην κυριολεξία όλες τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

    Και όλα αυτά έτσι για να μην ξεφεύγουμε έγιναν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

    Το μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Αλλά ούτε προς το παρόν είναι διατεθειμένο να πειστεί από τα Ελληνικά Κόμματα ώστε να κάνει το μεγάλο κεφάλαιο κάποιες παραχωρήσεις για την χώρα και για τον ελληνικό λαό.

    Βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση που θα την πληρώσουν δυστυχώς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και γενικότερα ο φτωχός λαός. Άλλωστε και αυτές οι πολιτικές είναι που αναπαράγονται από τα πολιτικά κόμματα μας.

    Τα κόμματα που θέλουν να στηρίξουν τις λαικές κατακτήσεις πρέπει να φτιάξουν τις λαικές άμυνες, πχ να ενεργοποιήσουν τα παρατημένα εργοστάσια από τους απολυμένους εργάτες, οι αγρότες να αρχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους με την υποστήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών να αρχίσει στον κοινωνικό χώρο κάτι να κινείται. ....Δεν μπορεί ο λαός να περιμένει να συγκροτηθεί η λαική συμμαχία χωρίς πολιτική πρακτική. ...

    Η χώρα χρειάζεται να κάνει την ρήξη άμεσα αλλά δεν είναι εφικτό με κόμματα τα οποία κλείνουν το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο;;;.

    Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η χολέρα και για να εφαρμόσει Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι για μένα ελάχιστο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ .

    Αν μια συμφωνία το πετσοκόψει - και όλα αυτό δείχνουν - δεν βλέπω το λόγο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ..Η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΉΞΕΡΑ ΌΤΙ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΉΣΟΥΝ ΑΝ νομίζει Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ και άλλοι σαν εμένα είμαστε λίγοι και οι περισσότεροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι "νοικοκυραίοι" και ευρωλιγούρηδες. Πιστεύω ότι θα εκπλαγεί απότομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλήρης πολιτική αδυναμία των κομμάτων του αλήστου μνήμης δικομματισμού – το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει στον αστερισμό της πολιτικής εξαφάνισης και η ΝΔ δέσμια της ακροδεξιάς της πολιτικής υποφέρει από κρίση προασανατολισμού, εσωτερικές εντάσεις και διασπαστικές τάσεις που δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν – έχουν ως αποτέλεσμα το αστικό σύστημα εξουσίας να μην διαθέτει σήμερα εναλλακτική πολιτική λύση.

    Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» είναι αποκαλυπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την αναγωγή, συγκεντρώνει 36,5% ενώ το μέτωπο των αυτο-αποκαλούμενων ευρωπαϊστών μόλις και μετά βίας συγκεντρώνει το 25%! Αναλυτικά, η ΝΔ έχει το 15,5%, το Ποτάμι 6% και το ΠΑΣΟΚ 3%.

    Το μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από τα συστημικά κόμματα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο δεν μειώνει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα σοβαρά προβλήματα εκπροσώπησης των μνημονιακών κομμάτων. Για το λόγο αυτό κυριολεκτικά τρέμουν την προσφυγή σε νέες εκλογές, δημοψήφισμα κ.λπ.

    Οι σχεδιασμοί, στους οποίους σήμερα αποβλέπουν, είναι η διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και, ως εκ τούτου, του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός, από την παρούσα βουλή, νέας κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με τη συμμετοχή μιας πτέρυγας(;) της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των «ευρωπαϊκών» δυνάμεων του κοινοβουλίου, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «προοδευτικών» δεξιών κ.λπ. Όλο και περισσότερο τα σχέδια αυτά θυμίζουν την τραγωδία της αποστασίας της δεκαετίας του 1960, στην οποία και τότε είχε πρωτοστατήσει το σημερινό βαρύ πυροβολικό των κοινοβουλευτικών εκτροπών, το Συγκρότημα Λαμπράκη.


    Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής, αποτελώντας στην πραγματικότητα τη μοναδική σημέρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επιχειρεί, από κοινού με τους λεγόμενους «δανειστές», να επαναλάβει το «πείραμα» Παπαδήμου, το σχηματισμό κυβέρνησης από τη σημερινή βουλή με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα σε πρώτη φάση και τον Γ. Στουρνάρα στη συνέχεια.

    Η Μ. Σπυράκη, της ΝΔ, ήταν σαφής όταν δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν στηρίξουμε εμείς τη συμφωνία, και θα το κάνουμε για το καλό της χώρας, και δεν την στηρίξουν οι ΑΝ.ΕΛ και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα». Στην ερώτηση δε, αν σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται εκλογές απάντησε: «Δεν είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη, οπότε πάμε σε άλλα σχήματα». Όπερ έδει δείξαι.


    Το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ότι απέμεινε από το άλλοτε κραταιό κόμμα, επειδή εκτιμά ότι τη συμφωνία με τους θεσμούς δεν πρόκειται να την ψηφίσουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την ψηφίσουν τα «ευρωπαϊκά» κόμματα, θα θέσει θέμα αλλαγής, και μάλιστα από τη σημερινή βουλή, όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού! Ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος, φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου αλλά ανίκανος να αντιληφθεί γιατί το κόμμα του έχει ήδη καταρρεύσει, υποστήριξε: «Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας, θα έχουμε εξελίξεις. Δηλαδή θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».

    Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
    Το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη - ανίκανο να αποτελέσει, όπως επιθυμούσαν πολλοί, την εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- σε καθημερινή βάση προτείνει και αυτό τη «συμμετοχή του στη διαπραγμάτευση και για μια άλλη κυβέρνηση που θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία».Επενδύουν στη διάσπαση ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση