GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απρίλης Μάρτης, κοντά το θέρος. Έτσι σύντομα θα αποκαλυφθούν τα πάντα...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης . ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΟΥΣΟΥ  ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΜΗΝ...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης.

ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΟΥΣΟΥ  ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΜΗΝ...
ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.
 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΕΙΤΑΙ.
ΕΘΝΙΚΟ  ΝΟΝΙΣΜΑ  ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΓΙΑ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΚΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ
ΔΙΑΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.
Είναι άξιο απορίας του τι ακριβώς διαπραγματεύεται 4 μήνες η κυβέρνηση. Όλοι θα ήθελαν να ακούσουν τι ακριβώς γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των καταχτητών της πατρίδας.
Βέβαια ο κάθε ένας υποψιάζεται ότι όλο αυτό το τετράμηνο προσπάθησαν κάποιοι να πετύχουν τα κάτωθι.
1. Το ήδη υπάρχον αδιέξοδο να μεγεθυνθεί και ο λαός να βρεθεί προ τετελεσμένων.
2. Να καλλιεργηθεί ένα απίστευτο κλίμα τρομοκρατίας ώστε η οποία μειοδοτική πολιτική τουλάχιστο προσωρινά να περάσει «αναίμακτα».
Ο λαός λέει Απρίλης Μάρτης κοντά το θέρος. Έτσι σύντομα θα αποκαλυφθούν τα πάντα.
Το ερώτημα όμως σήμερα είναι: Γιατί η κυβέρνηση εδώ και μήνες δεν προχώρησε στην μοναδική λύση που είναι:
ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ  ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ  ΨΕΥΤΙΚΩΝ «ΔΑΝΕΙΩΝ» ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αλώστε ήταν και προεκλογική δέσμευση των δύο κυβερνητικών κομμάτων ότι δεν θα υποχωρήσουν σε εκβιασμούς. Επομένως έπρεπε τάχιστα να ενημερώσουν το λαό και να προχωρήσουν στο μονόδρομο του εθνικού νομίσματος.
Βεβαίως αυτή η λύση δεν συμπλέει με τα σχέδια τω καταχτητών διότι πρακτικά η χώρα φεύγει από τα νύχια τους. Έτσι κάθε φορά που κάποιος μιλά για αυτή τη λύση διάφοροι αδιάβαστοι «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ» της οκάς που αγόρασαν διπλώματα και διδακτορικά από τη λαϊκή σκίζουν τα ιμάτια τους ότι δήθεν δραχμή σημαίνει καταστροφή. Μπούρδες  αδιάβαστα παπαγαλάκια των κατακτητών.
Ας παρουσιάσουν μια μελέτη η οποία με νούμερα να καταλήγει στις επιπτώσεις υιοθέτησης εθνικού νομίσματος με παράλληλη χρήση ευρώ. Φυσικά δεν έχει γίνει τέτοια μελέτη.
Διότι μελέτη πρέπει να καταλήγει σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα και να υποδεικνύει τα θετικά της απόφασης και βεβαίως τα αρνητικά. Θετικά και αρνητικά μπαίνουν στη ζυγαριά και πας στο λαό του εξηγείς και αυτό αποφασίζει και παίρνει και την όποια ευθύνη.
Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Αυτό σημαίνει πατριωτισμός . Τα υπόλοιπα είναι ύπουλες μεθοδεύσεις από τις οποίες ο λαός έχει χορτάσει.
Να δούμε λοιπόν μακροσκοπικά έστω τι σημαίνει υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και η δημιουργία 100% κρατικής κεντρικής τράπεζας
Πρώτα – Πρώτα εθνικό νόμισμα  μη διεθνοποιημένο το προστατεύεις από τους κερδοσκόπους και δεν υποτιμάται. Άρα θέμα υποτίμησης δεν τίθεται. Το νέο νόμισμα με ισοτιμία 340.75 / ευρώ κυκλοφορεί εντός της χώρας και μόνο μετά των πιθανών οικονομικών «κραδασμών» και της σχετικής ανάκαμψης το βγάζεις στην αγορά.
Θετικές  συνέπειες.
1. Η χώρα αποδεσμεύεται αυτόματα από την οικονομική ασφυξία αφού για τις ανάγκες των κρατικών δαπανών θα μπορεί να τυπώνει χρήματα και η κεντρική τράπεζα να τα διαθέτει και να τα αποσύρει ανάλογα με τις συνθήκες. Άρα ελεγχόμενη κυκλοφορία.
2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει δύο προϋπολογισμούς. ¨Ένα σφικτό για μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές υγεία , παιδεία, άμυνα κτλ.
Ισοσκελισμένο και ένα δεύτερο ισολογισμό ελλειμματικό  ο οποίος θα είναι το πρόγραμμα επενδύσεων για την ανάπτυξη. Εδώ η κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει χρήματα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργούν πληθωρισμό αφού ακόμα
Και ο ελλειμματικός προϋπολογισμός δημιουργεί  ΑΕΠ  , θέσεις εργασίας  τόνωση της ζήτησης , κυκλοφορίας κεφαλαίων και κατά συνέπεια θα απορροφά από μόνο του κάθε πληθωριστικό χαρακτηριστικό αυτού του τυπωμένου χρήματος.
3. Η χώρα αποκτά την χαμένη εθνική της ανεξαρτησία αφού πλέον μπορεί να καταρτίζει   προϋπολογισμούς  ελεύθερα χωρίς παρεμβάσεις και να σχεδιάζει την οικονομία με βάσει τις ανάγκες της χώρας και τις διεθνείς συνθήκες.
4. Η χώρα σιγά σιγά θα ισορροπήσει και θα έλθουν και καλές εσωτερικές επενδύσεις. Οι καλές επενδύσεις είναι αυτές που γίνονται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι από τις πολυεθνικές που ρημάζουν τη χώρα στέλνοντας τα κέρδη τους εκτός συνόρων.
5. Θα μειωθούν οι εισαγωγές προϊόντων και θα αυξηθούν οι εξαγωγές
6. Η οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική αφού η διαδικασία παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών θα απαλλαγεί από διάφορες επιβαρύνσεις οι οποίες δεν τροφοδοτούν την ανάπτυξη αλλά ως χαράτσια πάνε στις τσέπες  των καταχτητών.
Αρνητικές συνέπειες.
1. Προσωρινή δυσκολία αποκατάστασης των όποιων κατεστραμμένων μηχανολογικών εγκαταστάσεων που λόγω κρίσης και εγκατάλειψης που πρέπει να αποκτηθούν ξανά.
Βλέπε εγκαταστάσεις λιπασματοβιομηχανίας, υφαντουργία κ.α.
Αυτές οι εγκαταστάσεις μερικώς πρέπει να αγοραστούν από το εξωτερικό.
2. Μερική αποχώρησή κεφαλαίων από τις τράπεζες οι οποίες ούτως η άλλως είναι κλειστές. Τα κεφάλαια όμως αυτά σύντομα , μα πολύ σύντομα θα επανέλθουν και αυτό εξαρτάται και από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μάλιστα θα έλθουν και περισσότερα κεφάλαια.
3. Αρνητική επίπτωση θα είναι ίσως και η αποχώρηση κάποιων πολυεθνικών οι οποίες όμως σήμερα δεν προσφέρουν τίποτα. Αντίθετα κλέβουν τη χώρα.
4. Θα πέσει προσωρινά το χρηματιστήριο. Το χρηματιστήριο θεωρητικά είναι χώρος άντλησης κεφαλαίων, Όπως έχει γίνει σήμερα είναι χώρος απάτης και θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αν κλείσει κιόλας.
Ουσιαστικά αρνητική επίπτωση δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι η αποδέσμευση της χώρας από τους τοκογλύφους των οποίων τα παπαγαλάκια σπέρνουν  την τρομοκρατία
Εγώ προκαλώ να παρουσιαστεί μια μελέτη που να τεκμηριώνει τις συνέπειες. Μη βγουν τα σκουπίδια να μου αραδιάζουν πιθανούς κινδύνους και αποσπασματικές αναλύσεις του κώλου.
Βεβαίως η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και κεντρικής κρατικής τράπεζας προϋποθέτει και άλλες ενεργείς όπως.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ
ΛΙΜΑΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΜΗ ΠΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΎΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΛΑ  ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΟΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.
Μιχάλης Παπαδοδημητράκης
ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

1 σχόλιο

  1. Καμιά σοβαρή αλλαγή θα κάνετε; η θα παίζετε μαλάκια ομαδικός όλοι εκεί στον ΤΣΥΡΙΖΑ;>>>>> έχετε τρελάνει τον ΚΌΣΜΟ όταν το καταλάβετε θα είναι αργά, τύφλα να έχει ο μαλάκας ο Αδωνις της πολιτικής άνοιξης... εσείς εκεί στον ΤΣΥΡΙΖΑ είστε όλοι μαλάκες τελικά ΡΕ ούτε ΕΝΑΣ με μυαλό !!!!! ο κάθε μαλάκας βουλευτής η μέλος βγαίνει κάθε ήμερα και λέει ΚΑΙ ΑΠΌ ΜΙΑ ΜΑΛΆΚΙΑ...

    Διαβάστε ρε κανένα βιβλίο πως ενημερώνετε ο ΛΑΟΣ; πω πω με τι μαλάκες μπλεξαμε !!!!!! ευτυχώς που δεν υπάρχει σοβαρή Αντιπολίτευση να σας πάρει τα σώβρακα ..οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ θέλουν τον ΛΑΟ να πιάσει τα όπλα αυτό σημαίνει ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ο ΛΑΟΣ στην εξουσία και αν καμιά φόρα κερδίζει ο φουκαράς ο ΛΑΟΣ έρχονται αυτοί να κάνουν κουμάντα, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΆ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΕ κόκκινη ΑΥΓΉ... ΤΟ ίδιο δεν κάνουν και οι ηγέτες φασισταριά της χρυσής αυγής;;

    Δεν έχετε πάρει χαμπάρι το τι παίζετε, λένε τα παπαγαλάκια για τον Βαρουβακη ότι έγραφε την συνεδρίαση ΧΑ ΧΑ ΧΑ και η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA μαλάκες δεξιούληδες τα γράφει ,και γερμανική BND , και η DIA και η CIA και η ρώσικη FSB. και Μοσάντ , και η MSS, και ΜΙ6-SIS KAI KAI .....ρε ΜΑΛΑΚΕΣ δεξιοτέχνες της Ν.Δ και πότε κατουράτε ξέρουν...είναι αυτή αντιπολίτευση;; ρωτήσετε τους να σας πουν και πως έχει ξυρισμένο το μουνί της η Μανωλιδου και θα σας το πουν ρε κόπανοι...

    Όλη η περιβόητη τεχνολογική μας πρόοδος -ο ίδιος ο πολιτισμός μας- είναι σαν ένα τσεκούρι στα χέρια ενός ψυχοπαθούς…. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι σκλάβος της εξέλιξης. Δεν υπάρχει πρόοδος που δεν καταλήγει να τον υποδουλώσει εντελώς….. Η πρόοδος παντού σήμερα μοιάζει πραγματικά να έρχεται πλήρως μεταμφιεσμένη σε χάος..


    Όμως ένα άλλο από τα πράγματα που έμαθαν τελευταία οι επενδυτές ---- αγορές, είναι ότι είναι δύσκολο να αναδυθούν χωρίς κρίση , διότι χρησιμοποιούν την ανεργία για να βάλουν εργάτες να καλλιεργήσουν έναν κήπο με φτηνά εργατικά χέρια και αυτοί να πουλούν ακριβά την καλλιέργεια, αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιεί ο ΚΑΚΟΣ καπιταλισμός που φέρνει ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ μεταξύ του (ΚΑΛΟΥ) καπιταλισμό ΕΙΝΑΙ αυτά που βλέπεται σήμερα ΕΙΝΑΙ η μάχη καπιταλιστών….καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν το χριστιανισμό χωρίς την κόλαση , και σας τα λέει ένας που πιστεύει στον υγιή καπιταλισμό..

    Είναι πολύ καλό που ο λαός στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί ο εγχώριος καπιταλισμός με το κράτος, το τραπεζικό και το νομικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί....

    H Οικονομία δεν έχει να κάνει μόνο με την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με το πώς να ξοδεύονται χρήματα με σοφό τρόπο… Το σημάδι της προόδου δεν είναι αν προσθέτουμε περισσότερα στην αφθονία αυτών που έχουν πολλά, αλλά αν δίνουμε αρκετά σε αυτούς που έχουν λίγα….

    ΆΡΕ ΠΑΡΤΙΩΤΗ ΤΙ ΛΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΟΒΑΡΆ!!! Η ΔΥΜΑΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΈΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΥΚΕΣ ΕΧΕΙΣ ==ΜΠΟΥΚΕΣ===ΚΑΝΝΕΣ ΟΠΛΩΝ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση