GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεπείγουσα απόφαση Μάρδα! Μεταφορά όλων των αποθεματικών του δημοσίου στην ΤτΕ...

Τη μεταφορά των υπολοίπων που βρίσκονται συνολικά σε 1.193 τραπεζικούς λογαριασμούς δημόσιων φορέων στον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό το...

Τη μεταφορά των υπολοίπων που βρίσκονται συνολικά σε 1.193 τραπεζικούς λογαριασμούς δημόσιων φορέων στον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό του κράτους της ΤτΕ ζητά η κυβέρνηση, με κατεπείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
Η απόφαση του κ. Μάρδα φέρει τον χαρακτηρισμό «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση» και προβλέπει την «μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες».
Αναλυτικότερα, η εν λόγω απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank.
Όπως ορίζει η απόφαση «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού».
Οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.

2 σχόλια

  1. Οι εκλογές στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν πως η Ευρώπη πάει για φούντο...

    “Ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει”, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. “Αυτό που μας λένε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία και των δημοτικών στην Ισπανία, αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο είναι πως είναι ανάγκη να αλλάξουμε το ευρωπαϊκό όνειρό μας, αν θέλουμε να το σώσουμε”, δήλωσε η Μογκερίνι, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού της απονεμήθηκε στη Ρώμη το βραβείο του Ινστιτούτου Μελετών Διεθνούς Πολιτικής (ISPI).

    Οι Ισπανοί απηύθυναν χθες το βράδυ αυστηρή προειδοποίηση στο πολιτικό κατεστημένο, ανοίγοντας στους “αγανακτισμένους” τις θύρες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις οποίες το κόμμα Podemos επιβεβαίωσε συνολικά την τρίτη θέση του.

    Στην Πολωνία αντίθετα, οι ψηφοφόροι εξέλεξαν επικεφαλής του κράτους τον συντηρητικό ευρωσκεπτικιστή Αντρέι Ντούντα, μια νίκη που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία του μέντορά του, του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, αρχηγού του λαϊκιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο. “Ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει”, δήλωσε επίσης ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Rtv38 της Τοσκάνης.

    Πληηροφοριεσ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξένη Δημοσκόπηση....

    Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.bridgingeurope.net και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, και συνεχώς διευρύνει το χάσμα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτώση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο του 3% έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορία του και χρειάζεται να λάβει αποφάσεις Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή χάνει δυνάμεις αν και διατηρεί μια σημαντική θεση, ενώ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ χάνει δυνάμεις, καθώς αγωνίζεται να καθορίσει την ιδεολογική- πολιτική του ταυτότητα.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κεφαλαιοποιούν σημαντικά την συμβίωση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό τους. Συγκεκριμένα στην έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν:

    ΣΥΡΙΖΑ: 44,6%

    ΝΔ:12,2%

    ΑΝΕΛ:8,8%

    ΧΑ:5,5%

    ΠΟΤΑΜΙ:4,7%

    ΠΑΣΟΚ:2,2%

    ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ:6,3%

    ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ: 15,5%

    Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι περισσότεροι από 2 στους 3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 είναι επικριτικοί προς το μέτωπο της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι είναι προκατειλημμένοι αρνητικά και δεν έχουν λογική πολιτική θεση. Μαζί με την εκτόξευση της εκλογικής ςτου ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα κύρια αποτελέσματα που κεντρίζουν την προσοχή: το ένα είναι η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος (CP) από τη δημοσκόπηση και το δεύτερο είναι το πολιτικό κενό που δημιουργεί αίτημα για δημιουργία ενός νέου κόμματος στην πολιτική ζωή.

    Η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους λόγους:

    α. το ποσοστό που έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή χάνεται μέσα στους αναποφάσιστους

    β. Το ΚΚΕ είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο στην εσωτερική πολιτική (βάση παρουσίας και αναφορών καθώς και σε social media)

    γ. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού σώματος που το στήριξαν στο παρελθόν.

    Σε ότι άφορα εκείνους που προτιμούν να ψηφίσουν για ένα νέο κόμμα που θα φέρνει μια φρέσκια διάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή.

    Από την οπτική τουwww.bridgingeurope.net, αυτό το 6.3%, συγκεντρώνει κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που ασφυκτιούν ανάμεσα στο παλιό δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ειδικότερα δεν αισθάνονται άνετα με την ηγεσία των δύο κομμάτων), αλλά σίγουρα δεν υποστηρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές αναφορές του, και τις πολιτικές του θέσεις. Η δημοσκόπηση έγινε για το www.bridgingeurope.net τον προηγούμενο μήνα και δεν έτυχε δημοσιότητας στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση